Áfonyás-kókuszos kuglóf Zelleitündi módra

   

Reggelire vagy délutáni kávéhoz mennyei édesség ez a finom kuglóf.

Elkészítés módja

A hozzávalókat kimérjük. A száraz hozzávalókat összekeverjük és félretesszük. A tojásokat az édesítőkkel habosra keverjük, majd hozzzáadjuk az olívaolajat a citrom reszelt héját és levét, és a tejet. Végül a száraz hozzávalókkal jól kikeverjük a tésztát. Vajazott kuglóf formába teszük a tésztát, a tetejét megszórjuk az áfonyával és 180 C fokos sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük.A formából kiborítjuk, kihűtjük. Porrá őrőlt eritrittel megszórjuk a tálaláskor. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

-2 teáskanál sütőpor

-csipet só

-2 teáskanál darálatlan mák

-5 dkg kókuszreszelék

-10 dkg eritrit

-3 evőkanál 1:4 édesítő

-1 citrom héja és leve

-240 ml olívaolaj

-3 tojás

-késhegynyi vaníliaőrlemény

-175 ml tej/kókusztej

-10 dkg áfonya

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük