Reggelire vagy délutáni kávéhoz mennyei édesség ez a finom kuglóf.
Elkészítés módja
A hozzávalókat kimérjük. A száraz hozzávalókat összekeverjük és félretesszük. A tojásokat az édesítőkkel habosra keverjük, majd hozzzáadjuk az olívaolajat a citrom reszelt héját és levét, és a tejet. Végül a száraz hozzávalókkal jól kikeverjük a tésztát. Vajazott kuglóf formába teszük a tésztát, a tetejét megszórjuk az áfonyával és 180 C fokos sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük.A formából kiborítjuk, kihűtjük. Porrá őrőlt eritrittel megszórjuk a tálaláskor.
Bevásárlólista/hozzávalók
-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-2 teáskanál sütőpor
-csipet só
-2 teáskanál darálatlan mák
-5 dkg kókuszreszelék
-10 dkg eritrit
-3 evőkanál 1:4 édesítő
-1 citrom héja és leve
-240 ml olívaolaj
-3 tojás
-késhegynyi vaníliaőrlemény
-175 ml tej/kókusztej
-10 dkg áfonya