Áfonyás koszorú Zelleitündi módra

   

Kevert áfonyás sütemény savarin formában sütve.

Elkészítés módja

A tojásokat az édesítőkkel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, az olívaolajat, a citrom reszelt héját és levét, valamint a vaníliakivonatot. A lisztkeveréket a sütőporral és a csípet sóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez és szép homogénre keverjük. Egy 20 cm-es savarin vagy kuglóf formába tesszük a tészta egyik részét, rászórjuk az áfonya felét, majd jöhet a tészta másik fele és megszórjuk a maradék áfonyával. 180 C fokos sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük. Kiborítjuk a formából, tálaláskor porrá őrőlt eritrittel tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

-3 tojás

-10 dkg eritrit

-1,5 evőkanál 1:4 édesítő

-1,4 dl tejföl

-1,25 dl olívaolaj

-1 teáskanál vaníliakivonat

-csipet só

-20 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-2 teáskanál sütőpor

-fél citrom reszelt héja és leve

-20-25 dkg friss vagy fagyasztott áfonya

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük