Kevert áfonyás sütemény savarin formában sütve.
Elkészítés módja
A tojásokat az édesítőkkel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, az olívaolajat, a citrom reszelt héját és levét, valamint a vaníliakivonatot. A lisztkeveréket a sütőporral és a csípet sóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez és szép homogénre keverjük. Egy 20 cm-es savarin vagy kuglóf formába tesszük a tészta egyik részét, rászórjuk az áfonya felét, majd jöhet a tészta másik fele és megszórjuk a maradék áfonyával. 180 C fokos sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük. Kiborítjuk a formából, tálaláskor porrá őrőlt eritrittel tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
-3 tojás
-10 dkg eritrit
-1,5 evőkanál 1:4 édesítő
-1,4 dl tejföl
-1,25 dl olívaolaj
-1 teáskanál vaníliakivonat
-csipet só
-20 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-2 teáskanál sütőpor
-fél citrom reszelt héja és leve
-20-25 dkg friss vagy fagyasztott áfonya