Csodás áfonyás kókuszlisztes kuglóf bármilyen alkalomra. |
Elkészítés módja
A puha vajat az édesítőkkel habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A lisztkeveréket elkeverjük a kókuszliszttel a sütőporral és a csipet sóval. A vajas keverékhez adjuk a joghurttal együtt és jó habosra kikeverjük. Kivajazott kuglófformába kanalazzuk és 180 C fokra előmelegített sütőben, 40-45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha kihűlt a formából kiborítjuk és kókuszreszelékkel megszórjuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
-20 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-10 dkg kókuszliszt
-1 csomag sütőpor
-10 dkg eritrit
-4 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-20 dkg vaj
-4 tojás
-2,5 dl joghurt
-csipet só
-vaníliaőrlemény
-15 dkg áfonya