A tészta sütőpor nélküli, mégis rendkívűl habkönnyű és nagyon finom.
Elkészítés módja A puha vajat habosra keverjük az édesítőkkel majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és azokkal is habosra keverjük. Végül a lisztkeveréket is hozzákeverjük és azzal együtt legalább 5 percig magas fokozaton habkönnyű tésztává keverjük. Hosszúkás sütőformába vagy egy 22 cm-es kapcsos tortaformába kanalazzuk a tészta felét, ráteszük az áfonya felét, majd jöhet a tészta másik fele. Végül a maradék áfonyával megszórjuk. 160 C fokos sütőben 45-50 percig sütjük tűpróbáig. Az áfonyát azért rétegezzük, mert kölönben az egész lesüllyed a sütemény aljára. Bevásárlólista/hozzávalók -20 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez -20 dkg puha vaj -10 dkg eritrit -2 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő -4 egész tojás -25 dkg áfonyadíszítéshez, -porrá őrőlt eritrit |