Áfonyás lepény Zelleitündi módra

   

A tészta sütőpor nélküli, mégis rendkívűl habkönnyű és nagyon finom.

Elkészítés módja

A puha vajat habosra keverjük az édesítőkkel majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és azokkal is habosra keverjük. Végül a lisztkeveréket is hozzákeverjük és azzal együtt legalább 5 percig magas fokozaton habkönnyű tésztává keverjük. Hosszúkás sütőformába vagy egy 22 cm-es kapcsos tortaformába kanalazzuk a tészta felét, ráteszük az áfonya felét, majd jöhet a tészta másik fele. Végül a maradék áfonyával megszórjuk. 160 C fokos sütőben 45-50 percig sütjük tűpróbáig. Az áfonyát azért rétegezzük, mert kölönben az egész lesüllyed a sütemény aljára. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-20 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 
-20 dkg puha vaj
-10 dkg eritrit 
-2 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 
-4 egész tojás
-25 dkg áfonyadíszítéshez,
-porrá őrőlt eritrit

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük