Mennyei könnyű áfonyás-almás ricotta torta, mandulaforgáccsal.
Elkészítés módja
A hozzávalókat kimérjük, majd a puha vajat az eritrittel habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a ricottát a vaníliaőrleményt és a citrom reszelt héját és levét. A lisztkeverékhez adjuk a sütőport és a sót, majd a tojásos keverékhez adjuk több részletben, majd a tejjel kicsit fellazítjuk a tésztát. Sütőpapírral bélelt 22 cm-es tortaformába öntjük, és a meghámozott felszeletelt almával kirakjuk a tetejét és rászórjuk az áfonyát végül a mandulaforgácsot. 180 C fokos sütőben 45-50 percig tűpróbáig sütjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-17 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-7 dkg puha vaj/bio margarin/kókuszolaj
-12,5 dkg ricotta
-10 dkg eritrit
-2 tojás
-1 teáskanál sütőpor
-késhegynyi vaníliaőrlemény
-csipet só
-7 dkg áfonya
-2 alma
-0,5 dl tej/növényi tej
-fél citrom reszelt héja és leve
-1 marék mandulaforgács