Áfonyás ricotta torta Zelleitündi módra

   

Mennyei könnyű áfonyás-almás ricotta torta, mandulaforgáccsal.

Elkészítés módja

A hozzávalókat kimérjük, majd a puha vajat az eritrittel habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a ricottát a vaníliaőrleményt és a citrom reszelt héját és levét. A lisztkeverékhez adjuk a sütőport és a sót, majd a tojásos keverékhez adjuk több részletben, majd a tejjel kicsit fellazítjuk a tésztát. Sütőpapírral bélelt 22 cm-es tortaformába öntjük, és a meghámozott felszeletelt almával kirakjuk a tetejét és rászórjuk az áfonyát végül a mandulaforgácsot. 180 C fokos sütőben 45-50 percig tűpróbáig sütjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-17 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-7 dkg puha vaj/bio margarin/kókuszolaj

-12,5 dkg ricotta

-10 dkg eritrit

-2 tojás

-1 teáskanál sütőpor

-késhegynyi vaníliaőrlemény

-csipet só

-7 dkg áfonya

-2 alma

-0,5 dl tej/növényi tej

-fél citrom reszelt héja és leve

-1 marék mandulaforgács

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük