Nagymamám készített ilyen finom almás-fahéjas palacsintát. A mai napig gyermekkoromat idézi fel, imádom.
Elkészítés módja
Az egész tojásokat az eritrittel a négyszeres édesítővel és a sóval szép habosra keverjük, majd hozzáadunk annyi lisztkeveréket, hogy sűrű masszát kapjunk. Csomómentesre elkeverjük, belereszeljük a citromhéjat és tejjel és az ásványvízzel higítjuk. Végül a megtisztított almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük és a palacsinta tésztához adjuk. Közben lehet, hogy még higítani kell, mert a lisztkeverék miatt sűrűsödni fog a palacsinta tésztánk. Forró palacsinta sütőben vajon kisütjük, fahéjjal és eritrittel megszórjuk és feltekerjük. Kb. 10 kisebb palacsinta lesz belőle.
Bevásárlólista/hozzávalók
-4 tojás
-kb. 10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-4 evőkanál eritrit
-1 teáskanál 1:4 édesítő
-nagy csipet só
-reszelt citromhéj
-tej/kókusztej
-szénsavas ásványvíz
-1 alma reszelve
-vaj/kókuszolaj a sütéshez
-őrőlt fahéj és eritrit a szóráshoz
-porrá őrőlt eritrit a díszítéshez