Almás-fahéjas palacsinta Zelleitündi módra

   

Nagymamám készített ilyen finom almás-fahéjas palacsintát. A mai napig gyermekkoromat idézi fel, imádom.

Elkészítés módja

Az egész tojásokat az eritrittel a négyszeres édesítővel és a sóval szép habosra keverjük, majd hozzáadunk annyi lisztkeveréket, hogy sűrű masszát kapjunk. Csomómentesre elkeverjük, belereszeljük a citromhéjat és tejjel és az ásványvízzel higítjuk. Végül a megtisztított almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük és a palacsinta tésztához adjuk. Közben lehet, hogy még higítani kell, mert a lisztkeverék miatt sűrűsödni fog a palacsinta tésztánk. Forró palacsinta sütőben vajon kisütjük, fahéjjal és eritrittel megszórjuk és feltekerjük. Kb. 10 kisebb palacsinta lesz belőle.

Bevásárlólista/hozzávalók

-4 tojás

-kb. 10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

-4 evőkanál eritrit

-1 teáskanál 1:4 édesítő

-nagy csipet só

-reszelt citromhéj

-tej/kókusztej

-szénsavas ásványvíz

-1 alma reszelve

-vaj/kókuszolaj a sütéshez

-őrőlt fahéj és eritrit a szóráshoz

-porrá őrőlt eritrit a díszítéshez

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük