Édesanyám csodás almás pite receptje, reform változatban.
Elkészítés módja A lisztkeveréket elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrúnk belőle. Nem szabad, hogy nagyon felmelegedjen a vaj a kezünktől, mert akkor nem lesz jó a tészta íze és állaga. Kettáválasztjuk a tésztát és folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe. Addig meghámozzuk az almákat és vékony reszelőn lereszeljük, hogy kis lapocskákat kapjunk, majd hozzákeverjük a nyírfacukrot és a csipet fahéjat. A tésztákat kinyújtjuk kb. fél centi vastagra egyenként. Az elsőt tepsibe helyezzük, megszórjuk a zsemlemorzsával és rákenjük a tölteléket, majd a másik tésztát is ráhelyezzük. Nagyon fontos, hogy villával megszúrkáljuk a tetejét. 180 c fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Ha kihűlt szép kis kockákra vágjuk. Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához -50 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez -25 dkg vaj /biomargarin -3 db tojássárga -12,5 dkg nyírfacukor vagy eritritol -2-3 púpos evőkanál tejföl -1 db sütőpor -1 csipet szódabikarbóna -só, citromhéj Bevásárlólista/hozzávalók a töltelékhez -1,5 kg alma -15-20 dkg nyírfacukor vagy eritritol -csipet fahéj -zsemlemorzsa vagy kekszmorzsa (szénhidrátcsökkentett) |