Almás pite Zelleitündi módra

Édesanyám csodás almás pite receptje, reform változatban.

Elkészítés módja

A lisztkeveréket elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrúnk belőle. Nem szabad, hogy nagyon felmelegedjen a vaj a kezünktől, mert akkor nem lesz jó a tészta íze és állaga. Kettáválasztjuk a tésztát és folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe. Addig meghámozzuk az almákat és vékony reszelőn lereszeljük, hogy kis lapocskákat kapjunk, majd hozzákeverjük a nyírfacukrot és a csipet fahéjat. A tésztákat kinyújtjuk kb. fél centi vastagra egyenként. Az elsőt tepsibe helyezzük, megszórjuk a zsemlemorzsával és rákenjük a tölteléket, majd a másik tésztát is ráhelyezzük. Nagyon fontos, hogy villával megszúrkáljuk a tetejét. 180 c fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Ha kihűlt szép kis kockákra vágjuk. 

Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához

-50 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-25 dkg vaj /biomargarin
-3 db tojássárga
-12,5 dkg nyírfacukor vagy eritritol
-2-3 púpos evőkanál tejföl
-1 db sütőpor
-1 csipet szódabikarbóna
-só, citromhéj 

Bevásárlólista/hozzávalók a töltelékhez

-1,5 kg alma
-15-20 dkg nyírfacukor vagy eritritol
-csipet fahéj
-zsemlemorzsa vagy kekszmorzsa (szénhidrátcsökkentett)

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.