Egészséges és finom keksz, szénhidrátcsökkentetten, lassan felszívódó rostokban gazdag zabpehellyel. Gyors édességként vagy reggelire is fogyasztható.
Elkészítés módja A puha vajat habosra keverjük az eritrittel, a vaníliakivonattal, majd a tojással. A száraz hozzávalókat összekeverjük és a tojásos vajhoz adjuk. Végül az áfonyát is hozzáadjuk. Ha kemény lenne a tésztánk, akkor adhatunk hozzá egy kis vizet vagy tejet. A tésztából közepes golyókat formálunk, amiket kicsit lelapítunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 C fokon kb. 15 percig sütjük. Legalább 14 db lesz belőle. Hozzávalók/bevásárlólista -20 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez -3/4 teáskanál sütőpor -1/2 teáskanál szódabikarbóna -pici só -20 dkg zabpehely -10 dkg aszalt áfonya -17 dkg vaj/bio margarin -10 dkg eritrit -2 dkg Éden prémium Eritvia négyszeres édesítő -1 tojás -1 teáskanál vaníliakivonat |