Aszaltáfonyás zabpelyhes keksz Zelleitündi módra

   

Egészséges és finom keksz, szénhidrátcsökkentetten, lassan felszívódó rostokban gazdag zabpehellyel. Gyors édességként vagy reggelire is fogyasztható.

Elkészítés módja

A puha vajat habosra keverjük az eritrittel, a vaníliakivonattal, majd a tojással. A száraz hozzávalókat összekeverjük és a tojásos vajhoz adjuk. Végül az áfonyát is hozzáadjuk. Ha kemény lenne a tésztánk, akkor adhatunk hozzá egy kis vizet vagy tejet. A tésztából közepes golyókat formálunk, amiket kicsit lelapítunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 C fokon kb. 15 percig sütjük. Legalább 14 db lesz belőle. 

Hozzávalók/bevásárlólista

-20 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

-3/4 teáskanál sütőpor
-1/2 teáskanál szódabikarbóna
-pici só
-20 dkg zabpehely
-10 dkg aszalt áfonya
-17 dkg vaj/bio margarin
-10 dkg eritrit
-2 dkg Éden prémium Eritvia négyszeres édesítő 
-1 tojás
-1 teáskanál vaníliakivonat

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük