Mennyei finom steak szendvics, amit hátszínnel vagy csirkével is elkészíthetünk.
Elkészítés módja
Először begyúrjuk a tésztát. A hozzávalókat dagasztógépbe tesszük és jól kidolgozzuk, aztán 30 percet pihentetjük, majd 5 db négyzet alakú cibattát formázunk belőle,megszórjuk a lisztkeverékkel, hogy rusztikusabb legyen és ismét pihentetjük kb. 20 percet. 190 C fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Míg sülnek a cibatták, elkészítjük a többi hozzávalót. A lilahagymát megtisztítjuk és vékony szeletekre szeljük és egy kis olívaolajon megpirítjuk, karamellizáljuk. Ha kész meglocsoljuk kb. fél kanál balzsamecettel. A ruccolát megmossuk, a paprikát és a paradicsomot karikára vágjuk. A húst megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk és egy kis olívaolajon megsütjük. Vigyázzunk nem szabad kiszárítani. A házi majonéz készítése nagyon egyszerű és ezáltal adalékanyagoktól mentes finom majonézt kapunk. A tojások sárgájához folyamatos keverés mellett, vékony sugárban hozzáöntjük az olívaolajat és kész is a majonézünk. Hozzáadjuk a balzsamecetet a reszelt fokhagymát, majd sózzuk és borsozzuk. A kisült és kettávágott cibatta mindkét oldalát megkenjük vele gazdagon. Megszórjuk ruccolával, ráhelyezzük a paprikát a paradicsomot és a frissen kisütött husit. Majd a hús tetejére a sült lilahagymát halmozzuk, és rátesszük a cibatta tetejét. Kettévágjuk és mindkét fél cibattába egy-egy fogpiszkálót szúrunk és kész. A húst nyáron faszenen is elkészíthetjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
a cibattához
50 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
4 dl langyos víz
1 teáskanál fruktóz
3 teáskanál só
1 cs Alnatura szárított élesztő
2 evőkanál olívaolaj
vagy 1 db Harmónia baguette Zellei Tündi lisztkeverékből
a feltéthez
1 doboz ruccola
1 db californiai paprika
2 db paradicsom
4-5 fej lila hagyma
balzsamecet
5 szelet marha hátszín vagy csirkemell filé
fokhagyma
olívaolaj
a majonézes szószhoz
3 dl házi majonéz, amihez 2 tojássárga és kb, 1,5 dl olívaolaj habosra keverve
1 teáskanál balzsamecet
1 gerezd fokhagyma reszelve
só, bors