Ausztrál steak szendvics Zelleitündi módra

Mennyei finom steak szendvics, amit hátszínnel vagy csirkével is elkészíthetünk.

Elkészítés módja

Először begyúrjuk a tésztát. A hozzávalókat dagasztógépbe tesszük és jól kidolgozzuk,  aztán 30 percet pihentetjük, majd 5 db négyzet alakú cibattát formázunk belőle,megszórjuk a lisztkeverékkel, hogy rusztikusabb legyen és ismét pihentetjük kb. 20 percet. 190 C fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

Míg sülnek a cibatták, elkészítjük a többi hozzávalót. A lilahagymát megtisztítjuk és vékony szeletekre szeljük és egy kis olívaolajon megpirítjuk, karamellizáljuk. Ha kész meglocsoljuk kb. fél kanál balzsamecettel. A ruccolát megmossuk, a paprikát és a paradicsomot karikára vágjuk. A húst megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk és egy kis olívaolajon megsütjük. Vigyázzunk nem szabad kiszárítani. A házi majonéz készítése nagyon egyszerű és ezáltal adalékanyagoktól mentes finom majonézt kapunk. A tojások sárgájához folyamatos keverés mellett, vékony sugárban hozzáöntjük az olívaolajat és kész is a majonézünk. Hozzáadjuk a balzsamecetet a reszelt fokhagymát, majd sózzuk és borsozzuk. A kisült és kettávágott cibatta mindkét oldalát megkenjük vele gazdagon. Megszórjuk ruccolával, ráhelyezzük a paprikát a paradicsomot  és a frissen kisütött husit. Majd a hús tetejére a sült lilahagymát halmozzuk, és rátesszük a cibatta tetejét. Kettévágjuk és mindkét fél cibattába egy-egy fogpiszkálót szúrunk és kész. A húst nyáron faszenen is elkészíthetjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

a cibattához 

50 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

4 dl langyos víz

1 teáskanál fruktóz

3 teáskanál só

1 cs Alnatura szárított élesztő

2 evőkanál olívaolaj

vagy 1 db Harmónia baguette Zellei Tündi lisztkeverékből

a feltéthez

1 doboz ruccola

1 db californiai paprika

2 db paradicsom

4-5 fej lila hagyma

balzsamecet

5 szelet marha hátszín vagy csirkemell filé

fokhagyma

olívaolaj

a majonézes szószhoz

3 dl házi majonéz, amihez 2 tojássárga és kb, 1,5 dl olívaolaj habosra keverve

1 teáskanál balzsamecet

1 gerezd fokhagyma reszelve

só, bors

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.