Bakonyi teljes kiőrlésű magos kenyér

   

Igazi ízkavalkád ez a teljes kiőrlésű lisztből és rozslisztből készült kenyér. Egészséges és nagyon finom.

Elkészítés módja

A szezámmagot és a napraforgó magot külön pirítsuk, mert nem egyformán készülnek el. Az összes hozzávalót kimérjük, majd az élesztőt elmorzsoljuk a lisztben és langyos vízet hozzáadjuk majd jól kidolgozzuk. A mért mennyiségek nagyon fontosak, a dagasztott kenyér állaga ne legyen kemény. A síkér nagyon fontos, mert különben nem kel meg a kenyér. Legalább 1 órát pihentetjük, majd egy téglalap alakú sütőformába tesszük és újabb kelesztés következik, min 40 perc. 200 C fokon sütjük, alsó felső sütés 40-50 percig. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-37,5 dkg teljes kiőelésű rozsliszt
-12,5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
– 2 dkg só
-2,2 dkg fruktóz
-6 dkg pirított napraforgó mag
-2,5 dkg szezámmag
-2,8 dkg mák
-3 dkg lenmag
-2,3 dkg tönkölybúza korpa
-2,5 dkg síkér
-3 dkg friss élesztő
-1 dkg tejpor
-1 dkg búzacsíra
-4,8 dl langyos víz
-2 evőkanál olívaolaj

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük