Banánkenyér Zelleitündi módra

Nagyon finom reggelire vagy egy délutáni kávéhoz, vagy a gyermekünknek uzsonnára ez az egyszerűen elkészíthető banánkenyér.

Elkészítés módja

A banánokat megtisztítjuk a héjától és egy tálba tesszük és villával szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a toját az olívaolajat az eritritet, csipet sót és a vanília aromát. A lisztkeveréket kimérjük és elkeverjük benne a sütőport és a szódabikarbónát, végül a banános keverékhez adjuk és összekeverjük. Olívaolajjal kikent hosszúkás formába kanalazzuk és 180 C fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Olvasztott cukormentes étcsokoládéval és banánkarikákkal díszítjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-3 érett banán

-17 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

-7 dkg eritrit

-1 tojás

-1 teáskanál vanília aroma

-csipet só

-1 teáskanál sütőpor

-1 teáskanál szódabikarbóna

-0,7 dl olívaolaj

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.