Banános mogyorós kuglóf Zelleitündi módra

   

A nagy sikerre való tekintettel most kakaó nélkül a teljes kiőrlésű lisztkeverékemből is elkészült a banán kenyér kuglóf formában.

Elkészítés módja

A száraz hozzávalókat kimérjük és a lisztkeveréket a sóval a sütőporral, szódabikarbónával és a vanília őrleménnyel elkeverjük. A banánokat villával áttörjük, hozzáadjuk a tojásokat, majd az édesítőket, az olívaolajat, és a száraz hozzávalókat. Végül a durvára vágott mogyorót és a feldarabolt étcsokoládét is hozzáadjuk. Egy kisebb 20 cm kisebb kuglóf sütőformába kanalazzuk a banános kevert tésztát. 180 C fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.

 Bevásárlólista/hozzávalok

-14 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú teljes kiőrlésű lisztkeverék 
-2 nagyobb érett banán
-1 teáskanál sütőpor
-fél teáskanál szódabikarbóna
-csipet himalája só
-5 dkg eritrit 
-2 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 
-2 tojás
-80 ml olívaolaj
-1 teáskanál vaníliaőrlemény vagy kivonat
-7 dkg pirított darabolt mogyoró
-5 dkg cukormentes étcsoki min. 70%-os

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük