A bodzaszörp az egyik gyermekkori kedvencem, most elkészítettem a cukormentes változatát, hogy erről sem kelljen lemondanom.
Elkészítés módja A vizet felforraljuk legalább egy 12 literes edénybe, az eritritet hozzáadjuk, és cukorszirupot főzünk. Amikor kicsit kihűlt, hozzáadjuk a citromsavat a borkősavat, és a tartósítószert. Majd végül a bodzavirágok jöhetnek, minél több annál finomabb, zamatosabb szörpöt kapunk. A tetejére citromkarikákat is tehetünk. Lefedjük az edényt és 3-4 napig hűvös helyen állni hagyjuk. Végül leszűrjük, üvegekbe töltjük és kész. Bevásárlólista/hozzávalók -5 l víz-30-50 db bodzavirág -1,5 kg eritrit, ízlés szerint lehet kevesebb is (lehetséges, hogy az eritrit egy része ki fog kristályosodni) -1 dkg borkősav -3 dkg citromsav -1 teáskanál Na benzoát, ha tartósítani szeretnénk -1 citrom |