Bodza szörp cukormentesen Zelleitündi módra

A bodzaszörp az egyik gyermekkori kedvencem, most elkészítettem a cukormentes változatát, hogy erről sem kelljen lemondanom.

Elkészítés módja

A vizet felforraljuk legalább egy 12 literes edénybe, az eritritet hozzáadjuk, és cukorszirupot főzünk. Amikor kicsit kihűlt, hozzáadjuk a citromsavat a borkősavat, és a tartósítószert. Majd végül a bodzavirágok jöhetnek, minél több annál finomabb, zamatosabb szörpöt kapunk. A tetejére citromkarikákat is tehetünk. Lefedjük az edényt és 3-4 napig hűvös helyen állni hagyjuk. Végül leszűrjük, üvegekbe töltjük és kész. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-5 l víz-30-50 db bodzavirág
-1,5 kg eritrit, ízlés szerint lehet kevesebb is (lehetséges, hogy az eritrit egy része ki fog kristályosodni)
-1 dkg borkősav
-3 dkg citromsav
-1 teáskanál Na benzoát, ha tartósítani szeretnénk
-1 citrom

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.