Nagyon szeretem a kókuszt és az étcsokoládét, ezért elkészítettem a bountyt fagylalt változatban.
Elkészítés módja
A kókusztejet a keményítővel elkeverjük, majd hozzáadjuk a csipet sót és ízlés szerint az édesítőket. Folyamatos keverés közben besűrítjük, lényegében egy puding alapot készítünk. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a rumot, majd lehűtjük. Ezután jöhet bele a kókuszkrém, amivel jól elkeverjük. Kóstóljuk meg elég édes- e, ha kell még ízesítsük. Ha van fagylaltgépünk akkor beletesszük, és abban krémes fagylaltot készítünk. Ha nincs akkor egy műanyagedénybe kanalazzuk a fagylalt alapunkat és betesszük a mélyhűtőbe. Félóránként átkeverjük, míg fagylalt állagú nem lesz. Tálaláskor üvegpoharakba gombócozzuk, az étcsokoládét felolvasztjuk és a kókusz fagylaltra kanalazzuk. Így készül a mennyei bounty fagylalt.
Bevásárlólista/hozzávalók
-5 dl kókusztej
-csipet só
-3 dkg étkezési keményítő
-eritrit és stevia ízlés szerint
-7 dkg kókuszreszelék
-1 evőkanál rum
-3 dl kókuszkrém (cocomas)
-10 dkg cukormentes étcsokoládé min 70%-os