Bounty torta gluténmentesen Zelleitündi módra

Csokis-kókuszos torta gluténmentesen, cukor nélkül, mintha egy finom bountyba harapnánk.

Elkészítés módja

A piskótához kimérjük az eritritet a lisztkeveréket a kakaóport és a sót, elkeverjük, majd hozzáadjuk a sütőport és a szódabikarbónát. A két egész tojást enyhén felverjük, elkeverjük benne az olívaolajat és a tejet, majd a száraz hozzávalókhoz adjuk. Két percig magas fokozaton keverjük, a végén pedig hozzáadjuk a forrásban lévő vizet. Homogénre keverjük és egy sütőpapírral bélelt 18 cm-es tortaformába simítjuk. 25-30 perc alatt 180 C fokon készre sütjük. Rácson kihűtjük. Közben elkészítjük a krémet. A cocomast felmelegítjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és az édesítőket, majd 1-2 percig összefőzzük. Ha kihűlt a kókusz, hozzáadjuk a mascarponét, a vanília kivonatot és krémesre keverjük. A kihűlt piskótát kettévágjuk és a krém felét rákenjük. Ráhelyezzük a másik torta karikát és bevonjuk a krémmel a tetejét és az oldalát. Ha a piskóta kicsit felpúposodott, akkor a vágott felével felfelé tegyük rá, így a púposabb rész kerül alulra, és szép egyenletes lesz a tortánk teteje. Betesszük a hűtőbe, hogy kicsit összeálljon. Az étcsokit és a tejszínt összemelegítjük, majd az enyhén kihűlt tortára kenjük, úgy hogy a szélein kicsit lecsorogjon a csokoládé. Kókusz chipsszel díszítjük, minimum 1 órát hűtjük, majd fogyaszthatjuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

a piskótához

-15 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék 

-5 dkg eritrit

-2,5 dkg Tutti eredeti holland kakaópor 

-csipet só

-1 teáskanál sütőpor

-1 kávéskanál szódabikarbóna

-2 kisebb tojás

-0,5 dl olívaolaj

-1 dl tej

-1 dl forró víz

 a krémhez

-2 dl cocomas vagy kókuszkrém

-10 dkg kókuszreszelék

-5 dkg eritrit 

-2 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-25 dkg mascarpone

-1 kávéskanál vaníliakivonat

a tetejére 

-5 dkg cukormentes min. 70 %-os étcsokoládé

-0,5 dl tejszín

-kókusz chipsz

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.