Csokis-kókuszos torta gluténmentesen, cukor nélkül, mintha egy finom bountyba harapnánk.
Elkészítés módja
A piskótához kimérjük az eritritet a lisztkeveréket a kakaóport és a sót, elkeverjük, majd hozzáadjuk a sütőport és a szódabikarbónát. A két egész tojást enyhén felverjük, elkeverjük benne az olívaolajat és a tejet, majd a száraz hozzávalókhoz adjuk. Két percig magas fokozaton keverjük, a végén pedig hozzáadjuk a forrásban lévő vizet. Homogénre keverjük és egy sütőpapírral bélelt 18 cm-es tortaformába simítjuk. 25-30 perc alatt 180 C fokon készre sütjük. Rácson kihűtjük. Közben elkészítjük a krémet. A cocomast felmelegítjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és az édesítőket, majd 1-2 percig összefőzzük. Ha kihűlt a kókusz, hozzáadjuk a mascarponét, a vanília kivonatot és krémesre keverjük. A kihűlt piskótát kettévágjuk és a krém felét rákenjük. Ráhelyezzük a másik torta karikát és bevonjuk a krémmel a tetejét és az oldalát. Ha a piskóta kicsit felpúposodott, akkor a vágott felével felfelé tegyük rá, így a púposabb rész kerül alulra, és szép egyenletes lesz a tortánk teteje. Betesszük a hűtőbe, hogy kicsit összeálljon. Az étcsokit és a tejszínt összemelegítjük, majd az enyhén kihűlt tortára kenjük, úgy hogy a szélein kicsit lecsorogjon a csokoládé. Kókusz chipsszel díszítjük, minimum 1 órát hűtjük, majd fogyaszthatjuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
a piskótához
-15 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék
-5 dkg eritrit
-2,5 dkg Tutti eredeti holland kakaópor
-csipet só
-1 teáskanál sütőpor
-1 kávéskanál szódabikarbóna
-2 kisebb tojás
-0,5 dl olívaolaj
-1 dl tej
-1 dl forró víz
a krémhez
-2 dl cocomas vagy kókuszkrém
-10 dkg kókuszreszelék
-5 dkg eritrit
-2 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-25 dkg mascarpone
-1 kávéskanál vaníliakivonat
a tetejére
-5 dkg cukormentes min. 70 %-os étcsokoládé
-0,5 dl tejszín
-kókusz chipsz