Brownie cookies Zelleitündi módra

Régóta kísérletezem hogyan lehet cukor nélkül szép és finom brownie kekszeket készíteni. Most úgy gondolom végre sikerült. 🙂

Elkészítés módja

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk az eritritolt. Fényes kemény habot kell kapjunk, ekkor hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját is, amivel szintén habosra keverjük. Közben az étcsokoládét a vajjal összeolvasztjuk, ha szobahőmérsékletű, akkor óvatosan hozzáforgatjuk spatulával az étcsokoládés keveréket a tojásos masszával. Végül a sütőporral elkevert lisztkeveréket is óvatosan hozzáforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanál segítségével két halmot teszünk egymás tetejére, kb. 12-14 db lesz beőle. 180 C fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha még kicsit puha és krémes a közepe, mint a brownienak.  

Bevásárlólista/hozzávalók

-16 dkg étcsokoládé 70%-os
-5,6 dkg vaj
-4 tojás
-20 dkg eritritol
-vaníliaőrlemény
-7 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-1/2 teáskanál sütőpor

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.