Régóta kísérletezem hogyan lehet cukor nélkül szép és finom brownie kekszeket készíteni. Most úgy gondolom végre sikerült. 🙂
Elkészítés módja A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk az eritritolt. Fényes kemény habot kell kapjunk, ekkor hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját is, amivel szintén habosra keverjük. Közben az étcsokoládét a vajjal összeolvasztjuk, ha szobahőmérsékletű, akkor óvatosan hozzáforgatjuk spatulával az étcsokoládés keveréket a tojásos masszával. Végül a sütőporral elkevert lisztkeveréket is óvatosan hozzáforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanál segítségével két halmot teszünk egymás tetejére, kb. 12-14 db lesz beőle. 180 C fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha még kicsit puha és krémes a közepe, mint a brownienak. Bevásárlólista/hozzávalók -16 dkg étcsokoládé 70%-os -5,6 dkg vaj -4 tojás -20 dkg eritritol -vaníliaőrlemény -7 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez -1/2 teáskanál sütőpor |