Édesanyám brownie receptje. Kicsit könnyebb verzió, mint az eredeti változat, cukormentesen és szénhidrátcsökkentetten.
Elkészítés módja
A kakaóport elkeverjük az eritrittel és annyi hideg vízzel a kimértből, hogy csomómentes legyen, végül a maradék vizet is hozzáadjuk. Feltesszük forralni és hozzáadjuk a vajat. Közben a többi száraz hozzávalót összekeverjük és a langyos vajas kakaós masszához adjuk. Végül jöhet a két tojás és a tejföl is. Homogén masszává keverjük. Vajazott 26X30 cm-es tepsiben 180 C fokon kb. 20 percig sütjük. Közben elkészítjük a tetejére a csokoládékrémet. A vajat az eritrittel és a kakaóporral összemelegítjük, majd hozzáadjuk a tejfölt. A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, aztán durvára vágjuk. A csokoládékrémhez adunk a dióból egy kicsit, rásimítjukk a kihűlt tésztára, végül meghintjük a maradék dióval. Hűtőbe tesszük, egy két órát pihentetjük, majd szeleteljük.
Bevásárlólista/hozzávalók
a tésztához
-1 bögre (2 dl) víz
-20 dkg vaj
-4 evőkanál holland kakaópor
-2 bögre (4 dl) Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez (20 dkg)
-10 dkg eritrit
-2 dkg 1:4 édesítő
-2 teáskanál szódabikarbóna
-1 dl tejföl
-2 egész tojás
-1 teáskanál vaníliaőrlemény
a tetejére
-10 dkg vaj
-4 evőkanál holland kakaópor
-6 evőkanál tejföl
-3 dkg eritrit
-1 evőkanál 1:4 édesítő
-1 teáskanál vaníliaőrlemény
-1 bögre pirított durvára vágott dió