Brownie Zelleitündi módra

   

Édesanyám brownie receptje. Kicsit könnyebb verzió, mint az eredeti változat, cukormentesen és szénhidrátcsökkentetten.

Elkészítés módja

A kakaóport elkeverjük az eritrittel és annyi hideg vízzel a kimértből, hogy csomómentes legyen, végül a maradék vizet is hozzáadjuk. Feltesszük forralni és hozzáadjuk a vajat. Közben a többi száraz hozzávalót összekeverjük és a langyos vajas kakaós masszához adjuk. Végül jöhet a két tojás és a tejföl is. Homogén masszává keverjük. Vajazott 26X30 cm-es tepsiben 180 C fokon kb. 20 percig sütjük. Közben elkészítjük a tetejére a csokoládékrémet. A vajat az eritrittel és a kakaóporral összemelegítjük, majd hozzáadjuk a tejfölt. A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, aztán durvára vágjuk. A csokoládékrémhez adunk a dióból egy kicsit, rásimítjukk a kihűlt tésztára, végül meghintjük a maradék dióval. Hűtőbe tesszük, egy két órát pihentetjük, majd szeleteljük.

Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához

-1 bögre (2 dl) víz

-20 dkg vaj

-4 evőkanál holland kakaópor

-2 bögre (4 dl) Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez (20 dkg)

-10 dkg eritrit

-2 dkg 1:4 édesítő

-2 teáskanál szódabikarbóna

-1 dl tejföl

-2 egész tojás

-1 teáskanál vaníliaőrlemény

a tetejére

-10 dkg vaj

-4 evőkanál holland kakaópor

-6 evőkanál tejföl

-3 dkg eritrit

-1 evőkanál 1:4 édesítő

-1 teáskanál vaníliaőrlemény

-1 bögre pirított durvára vágott dió

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük