Churros spanyol fánk Zelleitündi módra

   

A churros Spanyolországban nagyon népszerű édesség. Hosszúkás formáját habzsákból kinyomva, forró olajban megsütve kapja. Forró csokoládéval vagy fahéjas porcukorral megszórva egyszerűen mennyei.

Elkészítés módja

A tejet a vajjal és az eritritettel felforraljuk, majd a lisztkeveréket és a sót hozzáadva pár perc alatt sűrű masszává főzzük, illetve égetjük. Kihűtjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Szép egynemű masszát kell kapjunk. Habzsákba töltjük és forró olajba hosszú csíkokat nyomunk. Pár perc alatt aranybarnára sütjük. A csokoládét felolvasztjuk és a tejszínnel elkeverjük és egy csipet fahéjjal ízesítjük. A kész fánkokat eritrit porral meghintjük és a forró csokoládéval tálaljuk. 

Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához

-2,5 dl tej
-5 dkg vaj
-2 dkg eritrit
-1 csipet só
-7,5 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-7,5 dkg tönkölybúzaliszt
-2 tojása csokoládéhoz
-2 dl tejszín
-10 dkg 70 %-os étcsokoládé
-1 csipet fahéj
-eritrit por 

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük