A churros Spanyolországban nagyon népszerű édesség. Hosszúkás formáját habzsákból kinyomva, forró olajban megsütve kapja. Forró csokoládéval vagy fahéjas porcukorral megszórva egyszerűen mennyei.
Elkészítés módja A tejet a vajjal és az eritritettel felforraljuk, majd a lisztkeveréket és a sót hozzáadva pár perc alatt sűrű masszává főzzük, illetve égetjük. Kihűtjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Szép egynemű masszát kell kapjunk. Habzsákba töltjük és forró olajba hosszú csíkokat nyomunk. Pár perc alatt aranybarnára sütjük. A csokoládét felolvasztjuk és a tejszínnel elkeverjük és egy csipet fahéjjal ízesítjük. A kész fánkokat eritrit porral meghintjük és a forró csokoládéval tálaljuk. Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához -2,5 dl tej -5 dkg vaj -2 dkg eritrit -1 csipet só -7,5 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez -7,5 dkg tönkölybúzaliszt -2 tojása csokoládéhoz -2 dl tejszín -10 dkg 70 %-os étcsokoládé -1 csipet fahéj -eritrit por |