Az olaszok zsemléje finom lyukacsos tésztájával, az egyik kedvenc pékárum.

Elkészítés módja

A lisztkeveréket dagasztógépbe tesszük az élesztővel elmorzsoljuk, sóval és a fruktózzal összekeverjük, majd a langyos vizet fokozatosan hozzáadjuk. Jól kidolgozzuk a tésztát. Akkor jó a tészta állaga, ha kicsit ragacsos. Ez azért fontos, mert így lesz lyukacsos a kisült cibatta. Egy órát kelesztjük, de lehet több is hogy még több légbuborék keletkezzen.

A megkelt tésztát jól meglsztezett deszkára borítjuk, majd ráhajtjuk az egyik felét a másikra, vagyis a ragacsos részeket egymásra. Finoman kicsit ellapogatjuk, közben lisztezzük, hogy ne ragadjon. Vigyázzunk, hogy ne nagyon gyötörjük a tésztát, nehogy kidolgozzuk belőle a légbuborékokat.

Egy spatulával hosszában majd keresztben cibatta formákat vágunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Legalább 40 percet pihentetjük, majd 220 C fokos sütőben készre sütjük. Kb. 15 perc. Sütőrácson kihűtjük és langyosan már ehetjük is! 

Hozzávalók/bevásárlólista

-50 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz 

-kb. 4,5 dl langyos víz

-4 teáskanál só

-3 dkg friss élesztő

-1 teáskanál fruktóz

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük