Citromos krémes fenyőmagos torta Zelleitündi módra

   

Az Olaszok mennyei fenyőmagos nagymama tortája vagyis a Crostata Della Nonna készült el cukormetesen és szénhidrátcsökkentetten. 

Elkészítés módja

Először a krémet készítjük el, mivel annak ki kell hűlnie. A tojások sárgáját az édesítővel és a lisztkeverékkel csomómentesre keverjük, majd a forrásban lévő tejbe keverjük, amibe előzőleg a citrom körbe vágott héját beletettük, hogy az illóolajok a forró tejben kioldódjanak. Folyamatos kevergetés közben sűrű krémmé főzzük. Végül a vajat is elkeverjük benne. Egy folpackot teszünk a krém tetejére szorosan, hogy ne bőrösödjön meg, és kihűtjük. A tésztához a lisztkeveréket a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Omlós tésztát gyúrunk belőle, amit folpackba csomagolva a hűtőben pihentetünk egy órát. 

A tésztát kétharmad, egyharmad részre osztjuk, úgy hogy az alsó rész nagyobb legyen, mivel a tortának lesz pereme is. Egy 24 cm-es szögletes formára lesz szükségünk, amibe négyzet alakú tésztát nyújtunk, folyamatos lisztezéssel, hogy ne ragadjon le a tészta. A vastagsága körülbelül fél centiméteres legyen. Sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük a kinyújtott tésztát, úgy hogy pereme legyen, és rásimítjuk a kihűlt krémet. Majd a másik tésztát is kinyújtjuk, és csíkokat vágunk belőle amivel berácsozzuk a sütemény tetejét és összenyomkodjuk a széleket. A vízbe áztatott fenyőmagokkal megszórjuk és 180 C fokra előmelegített sütőbe, 30-35 perc alatt készre sütjük. Porrá őrőlt eritrittel szórjuk meg tálalás előtt.

Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához

-25 dkg Zellei Tündi Csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

-7 dkg vaj

-5 dkg eritrit 

-1 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-csipet só

-fél csomag sütőpor

-2 tojássárga

-fél citrom reszelt héja

-ha szükséges tej vagy víz hogy összeálljon a tészta

a krémhez

-5 tojássárga

-4 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő

-5 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-4 dl tej

-1 citrom körbevágott héja

-1 evőkanál vaj

fenyőmag a tetejére

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük