Citromos madeleine Zelleitündi módra

   

Egy kis könnyed citromos-vaníliás finomság a francia madeleine.

Elkészítés módja

A tojásokat az édesítőkkel jól kihabosítjuk, majd a lisztkeveréket a sütőporral elkeverjük. A citrom levét és héját is beletesszük a tojásos keverékbe, majd két részletben hozzáadjuk az olvasztott de nem forró vajat és a sütőporos lisztkeveréket. Óvatosan elkeverjük és 20 percre a hűtőbe tesszük. Kivajazott enyhén kilisztezett madeleine formákba öntjük a tésztát (ha szilikonos formánk van, akkor azt nem kell kivajazni) és 180 C fokos sütőben készre sütjük kb. 10-12 perc alatt. Kb. 20 db lesz belőle.

Nagyon egyszerű és finom mutatós sütemények, amiket bárhogyan ízesíthetünk. Ez egy alap tészta, amit variálhatunk kakaóporral vagy gyümölcsöket belesütve, mandulával, vagy a kész madeleineket belemárthatjuk olvasztott étcsokiba és estleg kókuszreszelékkel megszórhatjuk az étcsokis részt.

Bevásárlólista/hozzávalók

-15 dk Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

-8 dkg eritrit

-2 dkg 1:4 édesítő

-1 citrom leve és héja

-10 dkg olvasztott vaj

-3 tojás

-1 teáskanál sütőpor

-1 teáskanál vanília őrlemény vagy kivonat

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük