Egy kis könnyed citromos-vaníliás finomság a francia madeleine.
Elkészítés módja
A tojásokat az édesítőkkel jól kihabosítjuk, majd a lisztkeveréket a sütőporral elkeverjük. A citrom levét és héját is beletesszük a tojásos keverékbe, majd két részletben hozzáadjuk az olvasztott de nem forró vajat és a sütőporos lisztkeveréket. Óvatosan elkeverjük és 20 percre a hűtőbe tesszük. Kivajazott enyhén kilisztezett madeleine formákba öntjük a tésztát (ha szilikonos formánk van, akkor azt nem kell kivajazni) és 180 C fokos sütőben készre sütjük kb. 10-12 perc alatt. Kb. 20 db lesz belőle.
Nagyon egyszerű és finom mutatós sütemények, amiket bárhogyan ízesíthetünk. Ez egy alap tészta, amit variálhatunk kakaóporral vagy gyümölcsöket belesütve, mandulával, vagy a kész madeleineket belemárthatjuk olvasztott étcsokiba és estleg kókuszreszelékkel megszórhatjuk az étcsokis részt.
Bevásárlólista/hozzávalók
-15 dk Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-8 dkg eritrit
-2 dkg 1:4 édesítő
-1 citrom leve és héja
-10 dkg olvasztott vaj
-3 tojás
-1 teáskanál sütőpor
-1 teáskanál vanília őrlemény vagy kivonat