Citromos túrós gyümölcsös kockák Zelleitündi módra

Egyszerűen mennyei ez a sütemény, enyhén citromos, habkönnyű túrós, finom erdei gyümölcsökkel párosítva.

Elkészítés módja

A piskótához a tojásokat az eritrittel habosra keverjük, majd óvatosan elkeverjük benne a szódabikarbónával elkevert lisztkeveréket. 22×22 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 170 C fokon 15 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt félbe vágjuk. Közben elkészítjük a krémet. A túrót a porrá őrőlt eritrittel a 4:1 édesítővel, a citrom levével héjával és a vaníliaőrleménnyel krémesre keverjük. A lapzselatint hídeg vízbe áztatjuk, kicsavarjuk és egy kanál forró vízzel elkeverjük, majd a túró krémhez adjuk és homogénné keverjük. A tejszínt habbá verjük és azt is a túrókrémhez keverjük. A piskóta alsó részét visszatesszük a tepsibe, rásimítjuk a túrókrém felét és kirakjuk vegyesen a gyümölcsökkel. Jöhet rá a piskóta másik fele, végül a maradék túrókrémet is szépen elsimítjuk rajta. Hűtőbe tesszük pár órára és szeleteljük. Gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

a piskótához

-4 tojás

-4 evőkanál eritrit 

-4 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

-késhegynyi szódabikarbóna

a krémhez

-25 dkg házi túró

-5 dl tejszín

-1 kávéskanál vaníliaőrlemény

-10 eritrit porrá őrőlve

-1 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő

-fél citrom leve, héja

-40 dkg vegyes erdei gyümölcs, áfonya, szeder, ribizli, málna

-2 db lapzselatin (elhagyható)

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.