Egyszerűen mennyei ez a sütemény, enyhén citromos, habkönnyű túrós, finom erdei gyümölcsökkel párosítva.
Elkészítés módja
A piskótához a tojásokat az eritrittel habosra keverjük, majd óvatosan elkeverjük benne a szódabikarbónával elkevert lisztkeveréket. 22×22 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 170 C fokon 15 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt félbe vágjuk. Közben elkészítjük a krémet. A túrót a porrá őrőlt eritrittel a 4:1 édesítővel, a citrom levével héjával és a vaníliaőrleménnyel krémesre keverjük. A lapzselatint hídeg vízbe áztatjuk, kicsavarjuk és egy kanál forró vízzel elkeverjük, majd a túró krémhez adjuk és homogénné keverjük. A tejszínt habbá verjük és azt is a túrókrémhez keverjük. A piskóta alsó részét visszatesszük a tepsibe, rásimítjuk a túrókrém felét és kirakjuk vegyesen a gyümölcsökkel. Jöhet rá a piskóta másik fele, végül a maradék túrókrémet is szépen elsimítjuk rajta. Hűtőbe tesszük pár órára és szeleteljük. Gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
a piskótához
-4 tojás
-4 evőkanál eritrit
-4 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-késhegynyi szódabikarbóna
a krémhez
-25 dkg házi túró
-5 dl tejszín
-1 kávéskanál vaníliaőrlemény
-10 eritrit porrá őrőlve
-1 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-fél citrom leve, héja
-40 dkg vegyes erdei gyümölcs, áfonya, szeder, ribizli, málna
-2 db lapzselatin (elhagyható)