Cseresznyés-meggyes lepény Zelleitündi módra

Cseresznyés-meggyes kevert sütemény egyszerűen nagyszerű.

Elkészítés módja

A hozzávalókat kimérjük, majd az édesítőt a puha vajat és a tojásokat habossá keverjük, hozzáadjuk a vaníliaőrleményt a csipet sót és a tejfölt, végül hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztkeveréket. Szép habosra kikeverjük, és sütőpapírral bélelt 22×22 cm-es tepsibe simítjuk, majd a tetejére szórjuk a kimagozott cseresnyét és meggyet, amit egy kicsit belenyomkodunk a tésztába. 170 C fokon 35-40 percig sütjük. Ha kihűlt kockákra vágjuk és tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

-75 dkg magozott cseresznye és meggy vegyesen

-22 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-1 cs sütőpor

-2 tojás

-3,5 dkg 4:1 édesítő

-5 dkg vaj

-késhegynyi vaníliaőrlemény

-csipet só

-1,5 dl tejföl

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.