Cseresznyés-meggyes kevert sütemény egyszerűen nagyszerű.
Elkészítés módja
A hozzávalókat kimérjük, majd az édesítőt a puha vajat és a tojásokat habossá keverjük, hozzáadjuk a vaníliaőrleményt a csipet sót és a tejfölt, végül hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztkeveréket. Szép habosra kikeverjük, és sütőpapírral bélelt 22×22 cm-es tepsibe simítjuk, majd a tetejére szórjuk a kimagozott cseresnyét és meggyet, amit egy kicsit belenyomkodunk a tésztába. 170 C fokon 35-40 percig sütjük. Ha kihűlt kockákra vágjuk és tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
-75 dkg magozott cseresznye és meggy vegyesen
-22 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-1 cs sütőpor
-2 tojás
-3,5 dkg 4:1 édesítő
-5 dkg vaj
-késhegynyi vaníliaőrlemény
-csipet só
-1,5 dl tejföl