Bármelyik évszakban elkészíthető a kedvenc pitém, akár fagyasztott cseresznyével.
Elkészítés módja
A lisztkeveréket elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrúnk belőle. Nem szabad, hogy nagyon felmelegedjen a vaj a kezünktől, mert akkor nem lesz jó a tészta íze és állaga. A tésztát folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe. Addig kimagozzuk a cseresznyét, majd hozzákeverjük az eritritet és a csipet fahéjat. A tészta kétharmadát kinyújtjuk kb. fél centi vastagra és egy 28 cm-es átmérőjű piteformába tesszük úgy hogy legyen széle. Rászórjuk a tölteléket, majd a másik tésztát is kinyújtjuk és ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőlük és rács formában ráhelyezzük a töltelékre. 180 C fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához
-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-15 dkg vaj
-2 db tojássárga
-5 dkg eritrit
-1 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-1-2 evőkanál tejföl
-1 teáskanál sütőpor
-1 csipet szódabikarbóna
-só, citromhéj
Bevásárlólista/hozzávalók a töltelékhez
-75 dkg magozott friss cseresznye (fagyasztott is tökéletes)
-5 dkg eritrit
-2 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-csipet fahéj