Cseresznyés pite Zelleitündi módra

Bármelyik évszakban elkészíthető a kedvenc pitém, akár fagyasztott cseresznyével.

Elkészítés módja

A lisztkeveréket elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrúnk belőle. Nem szabad, hogy nagyon felmelegedjen a vaj a kezünktől, mert akkor nem lesz jó a tészta íze és állaga. A tésztát folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe. Addig kimagozzuk a cseresznyét, majd hozzákeverjük az eritritet és a csipet fahéjat. A tészta kétharmadát kinyújtjuk kb. fél centi vastagra és egy 28 cm-es átmérőjű piteformába tesszük úgy hogy legyen széle. Rászórjuk a tölteléket, majd a másik tésztát is kinyújtjuk és ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőlük és rács formában ráhelyezzük a töltelékre. 180 C fokos sütőben 25-30 percig sütjük.

Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához

-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

-15 dkg vaj 

-2 db tojássárga

-5 dkg eritrit 

-1 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-1-2 evőkanál tejföl

-1 teáskanál sütőpor

-1 csipet szódabikarbóna

-só, citromhéj

Bevásárlólista/hozzávalók a töltelékhez

-75 dkg magozott friss cseresznye (fagyasztott is tökéletes)

-5 dkg eritrit 

-2 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-csipet fahéj

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.