Csirkeburger Zelletündi módra

   

Finom hamburger zsemlét már készítettünk, most akkor töltsük is meg.

Elkészítés módja

Ebből a mennyiségből 5 darab mennyei finom és egészséges, adalékmentes csirkeburgerünk lesz.

A csirkemellet a hájjal együtt ledaráljuk, vagy már így vásároljuk. A csirkeháj azért fontos, mert így lesz igazán szaftos a csirkeburger pogácsánk. Összekeverjük a sóval, borssal a bio fűszersóval és a reszelt hagymával. Letakarjuk egy folpackkal és beteszzük a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Előkészítjük a zöldségeket megmossuk, majd szeletekre vágjuk a lilahagymát, uborkát és a paradicsomot. A salátát leveleire szedjük. A megsült hamburger zsemléket kettévágjuk és száraz teflon serpenyőben megpirítjuk. Egy másik teflon serpenyőt felforrosítunk, kivesszük a húst a hűtőből és szép egyenletes pogácsákat formálunk belőlük. A húspogácsa nagyobb legyen, mint a zsemle mivel össze fog kicsit ugrani a sütés közben. Olaj nem kell rá, mivel a csirkeháj kisül a húsból, ami nem engedi, hogy kiszáradjon, és elég zsíradék is lesz a sütés közben. Maximum két pogácsát süssünk egyszerre, hogy kellően megpörkölődjenek. Pár perc alatt kész is, így jöhet az összeállítás.

A zsemle aljára egy kis dijoni mustárt kenünk, majd jöhet a saláta, rá az uborka, aztán a húspogácsa, paradicsom és végül a lilahagyma. Jól meglocsoljuk ketchuppal, rátesszük a tetejét és már ehetjük is.

Bevásárlólista/hozzávalók

-1 adag hamburger zsemle Zelleitündi módra

-1 nagy csirkemell filé (kb. 70 dkg)

-10 dkg csirkeháj esetleg 2 evőkanál olívaolaj

-só, bors

-2 teáskanál reszelt hagyma

-1 teáskanál bio fűszersó keverék

-fejes saláta

-uborka

-paradicsom

-lilahagyma

-cukormentes bio ketchup

-dijoni mustár

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük