Csoki tekercsek Zelleitündi módra

Kelt tésztába tekert kakós töltelék, csokimártással együtt sütve. Aki szereti a csokis dolgokat, azonnal süsse meg.

Elkészítés módja

A hozzávalókat összegyúrjuk, lágy tésztát kell, hogy kapjunk, így ha szükséges még teszünk hozzá egy kis langyos tejet. Jól kidolgozzuk és fél óráig meleg helyen pihentetjük. Átgyúrjuk, majd duplájára kelesztjük. Közben elkészítjük a csokoládé mártást. A hozzávalókat összemelegítjük és egy jénai tál aljába csorgatjuk.  A megkelt tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, megkejnük az eritrittel, kakaóporral ízesített vajjal és feltekerjük, mint a beiglit. 2-3 ujjnyi széles szeletekre vágjuk. A csokoládé mártásos jénai tálba tesszük a csigákat egymás mellé, majd legalább fél óráig kelesztjük. 180 C fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük, majd egy tálra kiborítjuk. 

Bevásárlólista/hozzávalók

a kelttésztához

-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz
-2 tojássárga
-2 dkg élesztőt felfuttatunk
-csipet só
-5 dkg eritrit
-1,5 dl langyos tej/növényi tej a tészta megkenéséhez-
7 dkg vaj/biomargarin
-5 dkg eritrit
-3 evőkanál holland kakaópor a csoki mártáshoz
-2 evőkanál holland kakaópor
-5 dkg vaj/biomargarin
-2 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-1,5 dl víz 

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.