Csokis-kakaós kuglóf Zelleitündi módra

   

Csodaszép dália virág formájú mennyei kuglófot sütöttem.

Elkészítés módja

A puha vajat az édesítőkkel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliaőrleményt és az egész tojásokat egyenként. Jó habosra keverjük, majd a sütőporral elkevert lisztkeveréket is hozzáadjuk. Majd jöhet a tej, amivel tovább habosítjuk. Ha túl sűrűnek találjuk a tésztát, akkor még adhatunk hozzá egy kis tejet. Végül a darabolt étcsokoládét is hozzákeverjük. A tésztát kétfelé vesszük és az egyikbe belekeverjük a kakaóport. A kuglóf formába felváltva belekanalazzuk a tésztát, majd a 180 C fokra előmelegített sütőben 25-35 perc alatt készre sütjük, tűpróbáig. Kiborítjuk a formából és ha kihűlt, porrá őrőlt eritrittel megszórjuk és tálaljuk. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-15 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 
-10 dkg vaj
-5 dkg eritrit
-2 dkg 1:4 édesítő
-1 teáskanál vaníliaőrlemény vagy kivonat
-2 nagy tojás-kb.
1-1,5 dl tej
-1 teáskanál sütőpor
-2 evőkanál Tutti eredeti holland kakaópor
-5 dkg cukormentes étcsokoládé darabolva

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük