Mennyei csokitorta egyszerűen, de annyira finom, hogy mindenki egyől egyig imádni fogja.
Elkészítés módja
A piskótához a tojásokat az eritrittel nagyon habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztkeveréket és óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásos masszához. 20 cm-es sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük a tésztát és 170 C fokon 20-25 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt kettévágjuk. Elkészítjük a csoki ganachet-t. A tejszínt felmelegítjük és ráönjük az étcsokoládéra, majd homogénre keverjük. A krémhez a mascarponét a tejszínnel az édesítővel és a vanília kivonattal együtt felverjük. A csoki ganache-ból kb 1 dl-t tegyünk félre a többit pedig hozzáöntjük a tejszínes mascarponés krémhez. Az alsó piskótalapot tortatálra helyezzük, rákenjük a krém felét úgy hogy közé málnaszemek kerüljenek. Ráhelyezzük a piskóta tetejét és bevonjuk a krém másik felével a tortánkat. A félretett csoki ganachéval bevonjuk úgy, hogy enyhén lecsorogjon a csoki a torta oldalán. Málnával és ribizlivel díszítjük a torta tetejét. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, míg megdermed.
Bevásárlólista/hozzávalók
A piskótához
-4 tojás
-4 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-4 evőkanál eritrit
a krémhez
-25 dkg mascarpone
-2,5 dl tejszín
-2,5 dk 1.4 édesítő
-1 teáskanál vanília kivonat
-15 dkg málna (lehet fagyasztott is)
a csoki ganache-hoz
-150g min. 70 %-os étcsokoládé
-190g tejszín
a díszítéshez
-pár szem málna és ribizli