Egyszerűen nagyszerű, gyorsan elkészíthető csokis finomság, cukormentes baracklekvárral a közepén.
Elkészítés módja
A tojásokat az eritrittel habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk az olívaolajat. A száraz hozzávalókat kimérjük, összekeverjük és hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Szép homogén masszává keverjük. Sütőpapírral bélelt 22 cm-es kapcsos tortaformába tesszük és 180 C fokon 20 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt kettévágjuk a tortát és bőven megkenjük cukormentes baracklekvárral. Az étcsokoládét felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet és az olívaolajat, végül a tortára simítjuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
-3 tojás
-14 dkg eritrit
-1,5 dl olívaolaj
-18 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-4 dkg Tutti eredeti holland kakaópor
-1 teáskanál sütőpor
-cukormentes baracklekvár
a tetejére
-5 dkg cukormentes étcsokoládé min 70 %-os
-0,5 dl tej/növényi tej
-pár csepp olívaolaj