Csokoládé brownie Zelleitündi módra

   

Rengeteg féleképpen elkészíthető a brownie, én ezt a receptet kísérleteztem ki. Belül puha, kicsit olvadós, de mégis könnyed édesség.

Elkészítés módja

Az étcsokoládét felolvasztjuk, közben a puha vajat a nyírfacukorral felhabosítjuk, majd egyenként hozzákeverjük az egész tojásokat. Az olvasztott étcsokoládét is hozzáöntjük és végül a lisztkeveréket. Sütőpapírral bélelt 24X24 cm-es formába öntjük és 180 C fokos sütőben, 12-15 perc alatt készre sütjük. Közben elkészítjük a csokoládé ganache-t, ami étcsokoládéból és tejszínből áll. Lassú tűzön összemelegítjük, majd a kihűlt édességre kenjük. Ha kissé megszilárdult felkockázzuk és cukormentes vanília fagylalttal és friss gyümölccsel tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

-20 dkg cukormentes étcsokoládé

-17,5 dkg vaj

-20 dkg nyírfacukor vagy eritritol

-13 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-3 tojása tetejére a csokoládé ganache-hoz

-5 dkg étcsokoládé min. 70 %-os

-0,5 dl tejszín

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük