Rengeteg féleképpen elkészíthető a brownie, én ezt a receptet kísérleteztem ki. Belül puha, kicsit olvadós, de mégis könnyed édesség.
Elkészítés módja
Az étcsokoládét felolvasztjuk, közben a puha vajat a nyírfacukorral felhabosítjuk, majd egyenként hozzákeverjük az egész tojásokat. Az olvasztott étcsokoládét is hozzáöntjük és végül a lisztkeveréket. Sütőpapírral bélelt 24X24 cm-es formába öntjük és 180 C fokos sütőben, 12-15 perc alatt készre sütjük. Közben elkészítjük a csokoládé ganache-t, ami étcsokoládéból és tejszínből áll. Lassú tűzön összemelegítjük, majd a kihűlt édességre kenjük. Ha kissé megszilárdult felkockázzuk és cukormentes vanília fagylalttal és friss gyümölccsel tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
-20 dkg cukormentes étcsokoládé
-17,5 dkg vaj
-20 dkg nyírfacukor vagy eritritol
-13 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-3 tojása tetejére a csokoládé ganache-hoz
-5 dkg étcsokoládé min. 70 %-os
-0,5 dl tejszín