Csokoládé mousse cukormentesen Zelleitündi módra

   

Habkönnyű desszert cukormentesen, ráadásul gyorsan elkészíthető. Igaz a hűtőben egy kicsit állnia kell, de megéri várni rá.

Elkészítés módja

Az étcsokoládét vízgőz fellett megolvasztjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét, aztán a felvert tojásfehérjét és végül a habbá vert tejszínt. Poharakba adagoljuk, megszórjuk a csokoládé forgáccsal és pár órára a hűtőbe tesszük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-10 dkg cukormentes étcsokoládé 70 %-os

-3 tojás

-3 evőkanál nyírfacukor vagy eritritol ízlés szerint lehet többet is

-2,5 dl tejszín

-csokoládé forgács 

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük