Imádom a csokoládét, ráadásul a mousset, amit torta formájában készítettem el.
Elkészítés módja A piskótához a puha vajat az eritritollal habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Majd végül a joghurtot és a kávét is hozzákeverjük. Közben a lisztkeveréket a kakaóporral a sütőporral és a szódabikarbónával elvegyítjük és a tojásos keverékhez adjuk. Nagyjából elkeverjük, nem kell teljesen homogénre, majd egy 24 cm-es sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába öntjük. 180 C fokon készre sütjük. A mousse elkészítéséhez a csokoládét felolvasztjuk, majd a tojások sárgáját az eritritporral habosra keverjük és a csokoládét hozzákeverjük. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatin fixet, majd a csokoládés krémmel elkeverjük óvatosan. A csokis piskótát a tortaformában hagyjuk és a csokoládé mousset ráöntjük, elsimítjuk. Pár órára hűtőbe tesszük, majd tálaláskor megszórjuk kakaóporral, esetleg tejszínhabbal díszítjük. Bevásárlólista/hozzávalók a piskótához -25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez -7 dkg eritrit -1 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő -3 dkg Tutti eredeti holland kakaópor -1 tk szódabikarbóna -1 tk sütőpor -csipet só -2,5 dl joghurt -5 dkg vaj -2 tojás -1 adag espresso kávé Bevásárlólista/hozzávalók a mousse-hoz -5 tojássárga -3-4 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő -24 dkg cukormentes étcsokoládé -6 dl tejszín -1 cs zselatinfix |