Csokoládé mousse torta Zelleitündi módra

Imádom a csokoládét, ráadásul a mousset, amit torta formájában készítettem el. 

Elkészítés módja

A piskótához a puha vajat az eritritollal habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Majd végül a joghurtot és a kávét is hozzákeverjük. Közben a lisztkeveréket a kakaóporral a sütőporral és a szódabikarbónával elvegyítjük és a tojásos keverékhez adjuk. Nagyjából elkeverjük, nem kell teljesen homogénre, majd egy 24 cm-es sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába öntjük. 180 C fokon készre sütjük. A mousse elkészítéséhez a csokoládét felolvasztjuk, majd a tojások sárgáját az eritritporral habosra keverjük és a csokoládét hozzákeverjük. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatin fixet, majd a csokoládés krémmel elkeverjük óvatosan.  A csokis piskótát a tortaformában hagyjuk és a csokoládé mousset ráöntjük, elsimítjuk. Pár órára hűtőbe tesszük, majd tálaláskor megszórjuk kakaóporral, esetleg tejszínhabbal díszítjük. 

Bevásárlólista/hozzávalók

a piskótához

-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 
-7 dkg eritrit 
-1 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 
-3 dkg Tutti eredeti holland kakaópor 
-1 tk szódabikarbóna
-1 tk sütőpor
-csipet só
-2,5 dl joghurt
-5 dkg vaj
-2 tojás
-1 adag espresso kávé 

Bevásárlólista/hozzávalók

a mousse-hoz

-5 tojássárga
-3-4 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 
-24 dkg cukormentes étcsokoládé
-6 dl tejszín
-1 cs zselatinfix 

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.