Csokoládé semifreddo Zelleitündi módra

   

Gyors csokis finomság, ráadásul hídegen, málnával és pirított sózott mandulával.

Elkészítés módja

A tojásokat az eritrittel és a vaníliaőrleménnyel felhabosítjuk, majd vízgőz felett folyamatos kevergetés közben besűrítjük, míg meleg addig hozzáadjuk az étcsokoládét és homogénre keverjük. Ha kihűlt, akkor a tejszínt habbá verjük és a csokoládés krémhez forgatjuk óvatosan. Szilikonos muffin formába kanalazzuk, kicsit az munkalaphoz ütögetjük, hogy a légréseket kitöltsük, majd betesszük a mélyhűtőbe legalább 3 órára. Ha teljesen kifagyott, akkor kifordítjuk a szilikonos muffin formákból és tányérokra helyezzük. Durvára vágott sózott pirított mandulával, málnával és olvasztott étcsokoládéval tálaljuk. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-2 egész tojás
-5 dkg eritrit
-vaníliaőrlemény
-10 dkg cukormentes étcsokoládé min. 70%-os
-2,5 dl tejszín/cocomas 

a díszítéshez

-málna-pirított sózott mandula
-olvasztott cukormentes étcsokoládé min. 70%-os

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük