Csokoládé tortácska, cukormentes eperlekvárral Zelleitündi módra

   

Roppant egyszerű deszert, ha gyorsan valami finomat kell készíteni, akkor ezt bátran ajánlom.

Elkészítés módja

A piskótához a puha vajat az eritrittel habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Majd végül a joghurtot és a kávét is hozzákeverjük. Közben a lisztet a kakaóporral a sütőporral és a szódabikarbónával elvegyítjük és a tojásos keverékhez adjuk. Nagyjából elkeverjük, nem kell teljesen homogénre, majd egy 20X30-as sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. 180 C fokon készre sütjük. Ha kihűlt desszertgyűrűkkel kiszúrjuk, megkenjük cukormentes eperlekvárral, tejszínhabbal és eperrel tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók a piskótához

-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 
-7 dkg eritrit 
-2 dkg Éden prémium Eritvia négyszeres édesítő 
-3 dkg Tutti eredeti holland kakaópor 
-2 tk szódabikarbóna
-1 tk sütőpor
-csipet só
-2,5 dl joghurt
-5 dkg vaj
-2 tojás
-1 adag espresso 
-házi cukormentes eperlekvár a kenéshez 
-a díszítéshez eper és tejszínhab

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük