Az egyik legkedvesebb édességem a csokoládéfelfújt. Kívűl szilárd, beül folyékony csokoládé. Mennyei.
Elkészítés módja Először vajazzuk ki a felfújtformákat, (kb 6 db lesz belőle) és lehelet vékonyan hintsük ki kakaóporral. Tegyük a formát sütőpapírral fedett tepsire. A sütőt melegítsük elő 180 C-ra.A csokoládét, és a vajat egy tálba mérjük, majd az egészet vízgőzre helyezzük olvadni. Míg a csokoládé olvad, a tojásokat kettéválasztjuk. Mikor a csokoládés keverék elérte a 45 C-t, levesszük a vízgőzről, és belekeverjük a tojássárgákat. Ekkor a tojásfehérjét verjük lágy habbá, majd keverjük a csokis alapba. Végül a lisztkeveréket is hozzáadjuk, elkeverjük benne, és a formákba töltjük. Sütőbe tesszük, és légkeverés nélkül pontosan 5 percig sütjük 180 C-on. Bevásárlólista/hozzávalók -15 dkg étcsokoládé min. 70 %-os -5,5 dkg vaj -5 db tojássárgája -5 db tojásfehérje -0,6 dkg Zelleii Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez -csipet só -kakaópor a szóráshoz |