Csoki és málna kombinációja egy piskótatekercsben.
Elkészítés módja Először a krémet készítjük el. A tejszínt felmelegítjük, majd hozzáadjuk a csokoládét és homogénre keverjük, majd az édesítőt is hozzáadjuk. Lehűtjük, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen. Másnap robotgéppel habos krémmé keverjük. Míg elkészítjük a piskótatekercset visszatesszük a krémet a hűtőbe. A hat egész tojást az eritrittel nagyon habosra keverjük, annyira hogy megálljon a habverőn. Majd a lisztkeveréket óvatosan hozzáforgatjuk. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk és 170 C fokos sütőben, tűpróbáig sütjük kb. 10 perc. Ha kicsit kihűlt óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt és feltekerjük a sütőpapírral együtt, hogy nehogy összeragadjon. Ha teljesen kihűlt, akkor a kitekert piskótára kenjük a krém kétharmadát majd feltekerjük és kívűlről is bevonjuk a maradék krémmel a piskótát. Kidíszítjük a málnával és szeletelhetjük is. Bevásárlólista/hozzávalók a piskótához -6 tojás -6 evőkanál eritrit -6 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez a krémhez -2,5 dl tejszín -10 dkg min. 70%-os cukormentes étcsokoládé -2 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő -málna a tetejére |