Csokoládés piskótatekercs málnával Zelleitündi módra

Csoki és málna kombinációja egy piskótatekercsben.

Elkészítés módja

Először a krémet készítjük el. A tejszínt felmelegítjük, majd hozzáadjuk a csokoládét és homogénre keverjük, majd az édesítőt is hozzáadjuk. Lehűtjük, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen. Másnap robotgéppel habos krémmé keverjük. Míg elkészítjük a piskótatekercset visszatesszük a krémet a hűtőbe. A hat egész tojást az eritrittel nagyon habosra keverjük, annyira hogy megálljon a habverőn. Majd a lisztkeveréket óvatosan hozzáforgatjuk. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk és 170 C fokos sütőben, tűpróbáig sütjük kb. 10 perc. Ha kicsit kihűlt óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt és feltekerjük a sütőpapírral együtt, hogy nehogy összeragadjon. Ha teljesen kihűlt, akkor a kitekert piskótára kenjük a krém kétharmadát majd feltekerjük és kívűlről is bevonjuk a maradék krémmel a piskótát. Kidíszítjük a málnával és szeletelhetjük is. 

Bevásárlólista/hozzávalók

a piskótához

-6 tojás
-6 evőkanál eritrit 
-6 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

a krémhez

-2,5 dl tejszín
-10 dkg min. 70%-os cukormentes étcsokoládé
-2 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 
-málna a tetejére

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.