Csúsztatott palacsinta Zelleitündi módra

Gyermekkorom egyik kedvence. Sokat sütöttünk csúsztatott palacsintát édesanyámmal.Mennyei habos csoda. Most elkészítettem a reform változatát cukormentesen és szénhidrátcsökkentetten.

Elkészítés módja

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját az eritrit porral és a puha vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a liszkeveréket, amivel csomómentesen elkeverjük, majd fokozatosan a tejet is hozzáöntjük. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, végül a tojássárgás keverékhez forgatjuk óvatosan. Egy kisebb palacsintasütőt felforrósítunk, majd vajon kisütjük a palacsintákat úgy, hogy egy merőkanálnyit teszünk a serpenyőbe és csak az egyik felét sütjük meg,-ügyelve arra hogy vastagabbak legyenek, minta hagyományos palacsinta- majd egy tányérra csúsztatjuk. Ezért csúsztatott palacsinta. Majd jöhet a következő ugyanígy, amit az előző palacsintára csúsztatunk. Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogy a palacsinta tésztánk. Az utolsó kisütött palacsintát nem csúsztatjuk, hanem fordítva helyezzük a többi tetejére. Egy gyönyörű palacsinta tortát kapunk, amit úgy is szeletelünk fel. Porrá őrőlt eritrittel megszórva tálaljuk.

 Bevásárlólista/hozzávalók

-4 tojás
-5 dkg puha vaj
-3,5 dl tej
-8 dkg eritrit porrá őrőlve
-8 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-egy csipet só
-egy csipet vanília őrlemény
-fél citrom reszelt héja
-vaj a sütéshez
-a tálaláshoz eritrit porrá őrőlve

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.