Darázsfészek Zelleitündi módra

   

Gyerekkorom egyik nagy kedvence most reform módon készült el, cukor nélkül szénhidrátcsökkentetten.

Elkészítés módja

A hozzávalókat összegyúrjuk, lágy tésztát kell, hogy kapjunk, így ha szükséges még teszünk hozzá egy kis langyos tejet. Jól kidolgozzuk és fél óráig meleg helyen pihentetjük. Átgyúrjuk, majd duplájára kelesztjük. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, megkejnük az eritrittel ízesített vajjal és feltekerjük, mint a beiglit. 2-3 ujjnyi széles szeletekre vágjuk. Kivajazott jénai tálba tesszük a csigákat egymás mellé, majd legalább fél óráig kelesztjük. 180 C fokos sütőben sütjük kb. 20-25 percig. Mielőtt készre sülne, pár perccel előtte meglocsoljuk az édesített tejjel. Készre sütjük, és még langyosan vaníliasodóval tálaljuk. A sodóhoz a hozzávalókat símára keverjük és lassú tűzön sűrűre főzzük.
Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához

-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz
-2 tojássárga
-2 dkg élesztőből kovászt készítünk 
-csipet só
-1 teáskanál fruktóz
-5 dkg eritrit
-1,5 dl lanygos tej a kenéshez
-10 dkg vaj
-3 dkg 1:4 édesítő
 -1 dl tej
-1 evőkanál 1:4 édesítő
-vaníliaőrlemény 

Bevásárlólista/hozzávalók a vaníliasodóhoz

-5 dl tej
-2 tojássárga
-5 dkg eritrit
-1 evőkanál 1:4 édesítő
-1 teáskanál vaníliaőrlemény
-1 teáskanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük