Diós kosárka Zelleitündi módra

A diós kosárka egy vékony linzer tészta, lekvár és habos dió keveréke cukormentesen és szénhidrátcsökkentetten. Karácsonyra is nagyon mutatós és finom.

Elkészítés módja

A lisztet a sütőporral és a nyírfacukorral elkeverjük, majd a kemény vajat elmorzsoljuk vele, végül a tojássárgákkal együtt tésztává gyúrjuk. Pihentetjük folpackba csomagolva a hűtőben, legalább fél órát. Közben elkészítjük a diós tölteléket. A tojásfehérjét a nyírfacukorral habosra keverjük, majd hozzáforgatjuk óvatosan a darált diót. A tésztát kigombócozzuk és a kosárka formákba elnyomkodjuk egyenletesen. Az aljára egy kis cukormentes baracklekvárt teszünk, majd a diós tölteléket, végül egy kis durvára vágott dióval meghintjük. 25-30 db kosárka lesz belőle. 180 C fokos sütőben készre sütjük, majd ha kihűlt, óvatosan kiborítjuk a formákból.

Hozzávalók/bevásárlólista

a tésztához

-20 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-5 dkg nyírfacukor

-12,5 dkg vaj

-fél cs. sütőpor

-2 tojássárga

a töltelékhez

-20 dkg darált dió

-15 dkg nyírfacukorpor

-2 tojásfehérje

-5 dkg cukormentes baracklekvár

-a tetejére durvára vágott dió

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.