Eper-csokoládé-vanília jégkrémtorta Zelleitündi módra

   

Semmifreddo alapú jégkrémtorta ropogós kókuszos-csokis kekszréteggel cukor nélkül.

Elkészítés módja

A tojásokat az eritrittel habosra keverjük, és vízgőz felett folyamatos keverés közben besűrítjük. Ügyeljünk arra, hogy a tojás ne csapódjon ki. Az étcsokoládét közben felolvasztjuk. A tojásos részt háromfelé osztjuk és az egyikkel összekeverjük a felolvasztott étcsokoládéval, majd a másikhoz hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét. Az epret megmossuk feldaraboljuk és villával enyhén összetörjük, ezt a harmadik tojásos részhez adjuk a cukormentes eperlekvárral együtt. Az alapokat jól kihűtjük. Közben a csokis-kókuszos kekszeket elkészítjük, majd a vajjal aprítógépbe tesszük és morzsásra aprítjuk. 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk és betesszük a hűtőbe. 1,25 dl tejszínt habbá verjük és óvatosan a csokoládés keverékhez forgatjuk, majd a tortaformába nyomkodott kekszrétegre simítjuk és betesszük a mélyhűtőbe. Fél órát fagyasztjuk, majd felverjük a következő 1,25 dl tejszínt és a vaníliás alappal összeforgatjuk, a csokis réteg tetejére simítjuk. Újra betesszük a mélyhűtőbe és 1 órát fagyasztjuk. Ez azért fontos, hogy a rétegek ne csússzanak össze. Végül a harmadik 1,25 dl tejszínt is habbá verjük és az epres alappal összekeverjük. A vaníliás réteg tetejére simítjuk, és betesszük a mélyhűtőbe. Kb. 5 óra hossza alatt kifagy, de jobb egy éjszakát a mélyhűtőbe tartani, aztán kivesszük óvatosan a tortaformából, díszítjük és tálaljuk. Pirított szeletelt mandulával, félbevágott eperrel díszítjük, amit olvasztott csokoládéba mártottunk. 10-15 perc pihentetés után tudjuk könnyedén szeletelni, majd a maradékot mélyhűtőben tároljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

a keksz réteghez

-1 adag csokis-kókuszos keksz szénhidrátcsökkentetten Zellei Tündi lisztkeverékből

-2 evőkanál vaj/bio margarin

a jégkrém alapokhoz

-5 dkg  cukormentes min. 70%-os étcsokoládé 

-5  egész tojás

-5 dkg eritrit

-3 X 1,25 dl tejszín

-1 vaníliarúd

-30 dkg friss eper

-3 evőkanál cukormentes házi eper lekvár

a díszítéshez

-egy marék szeletelt pirított mandula

-3 dkg cukormentes min. 70%-os étcsokoládé 

-4 db friss eper

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük