Anyák napjára szépséges és finom torta, ráadásul sütés nélkül.
Elkészítés módja A kekszet a vajjal összeaprítjuk, majd egy 22 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk, esetleg szív alakú tortaformába. Betesszük a hűtőbe, addig elkészítjük a túrókrémet. A túrót a joghurttal a citromlével és az édesítőkkel elkeverjük. A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, amit egy evőkanál forró vízben felolvasztunk, és a krémhez keverjük. A tejszínt habbá verjük, majd óvatósan a krémhez adagoljuk. A kekszalap tetejére simítjuk a túrókrém felét, megszórjuk az eperrel, majd a krém másik felét is rásimítjuk. Hűtőbe tesszük egy pár órára vagy egy egész éjszakára. Friss eperrel szív alakú formában kirakjuk a torta tetejét a végén szeleteljük és tejszínhabbal tálaljuk. Bevásárlólista/hozzávalók a keksz alaphoz – 20 dkg zabpehelykeksz szénhidrátcsökkentett (aszalt meggy nélkül) – 4 dkg vaj – vagy 3 tojásból piskóta Zellei Tündi lisztből, eritrittel Bevásárlólista/hozzávalók a túrókrémhez -25 dkg túró -1,5 dl joghurt -2,5 dl tejszín -7 dkg eritrit-2 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő -5 db lapzselatin -fél citrom leve -30 dkg eper |