Fantasztikus lajosmizsei epret vásároltam a Lehel piacon, amiből ebbe a kevert süteménybe is került. Egyszerű keverem-kavarom sütemény, mégis fenséges az eperrel egybe sütve.
Elkészítés módja
Az egész tojásokat az édesítőkkel nagyon habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olívaolajat a tejfölt és a citrom reszelt héját és levét valamint a vaníliát. A száraz hozzávalókat kimérjük és elkeverjük, majd a tojásos masszához adjuk és szép habosra kikeverjük. Sütőpapírral bélelt 22 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk a tészta felét és megszórjuk a megmosott negyedelt eprekkel, majd jöhet rá a tészta másik fele is. Megszórjuk a negyedelt eprek másik felével és tetszés szerint fenyőmagot vagy szeletelt mandulát szórunk a tetejére. 180 C fokos sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Porrá őrőlt eritrittel, friss eperrel eperszósszal vagy lekvárral esetleg cukormentes vanília fagylalttal tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
-22 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-3 tojás
-10 dkg eritrit
-3 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-125 ml olívaolaj/kókuszolaj
-250 ml tejföl/növényi joghurt
-1 teáskanál vaníliaőrlemény/kivonat
-1 cs sütőpor
-1 citrom reszelt héja és leve
-csipet himalája só
-40-50 dkg eper
a tetejére a szóráshoz fenyőmag vagy szeletelt mandula
A tálaláshoz
-házi készítésű cukormentes vanilia fagyi
-házi készítésű cukormentes eper dzsem