Epres kevert sütemény Zelleitündi módra

Fantasztikus lajosmizsei epret vásároltam a Lehel piacon, amiből ebbe a kevert süteménybe is került. Egyszerű keverem-kavarom sütemény, mégis fenséges az eperrel egybe sütve.

Elkészítés módja

Az egész tojásokat az édesítőkkel nagyon habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olívaolajat a tejfölt és a citrom reszelt héját és levét valamint a vaníliát. A száraz hozzávalókat kimérjük és elkeverjük, majd a tojásos masszához adjuk és szép habosra kikeverjük. Sütőpapírral bélelt 22 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk a tészta felét és megszórjuk a megmosott negyedelt eprekkel, majd jöhet rá a tészta másik fele is. Megszórjuk a negyedelt eprek másik felével és tetszés szerint fenyőmagot vagy szeletelt mandulát szórunk a tetejére. 180 C fokos sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Porrá őrőlt eritrittel, friss eperrel eperszósszal vagy lekvárral esetleg cukormentes vanília fagylalttal tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

-22 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

-3 tojás

-10 dkg eritrit 

-3 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-125 ml olívaolaj/kókuszolaj 

-250 ml tejföl/növényi joghurt

-1 teáskanál vaníliaőrlemény/kivonat

-1 cs sütőpor

-1 citrom reszelt héja és leve

-csipet himalája só

-40-50 dkg eper

a tetejére a szóráshoz fenyőmag vagy szeletelt mandula

A tálaláshoz

-házi készítésű cukormentes vanilia fagyi 

-házi készítésű cukormentes eper dzsem 

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.