Epres piskótatekercs Zelleitündi módra

Ha valami gyors édességre vágyunk, elő a piskótatekerccsel. Bármivel tölthetjük, most tejszínhabbal és eperrel.

Elkészítés módja

Az egész tojásokat nagyon habosra keverjük az eritrittel, majd a tojásos keverékhez óvatosan hozzáforgatjuk a lisztkeveréket. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 C fokon 10-12 perc alatt készre sütjük.Ha megsült lehúzzuk róla a sütőpapírt és még melegen feltekerjük a piskótát a sütőpapírral együtt, nehogy egymáshoz ragadjon a piskóta tészta. Ha kihűlt a piskóta kiterítjük és rákenjünk a felvert tejszínhabot, amit az édesítőkkel és a habfixálóval kevertünk el. Végül a megmosott tetszés szerint apróra vágott friss eperrel szórjuk meg és feltekerjük. Egy órára a hűtőben pihentetjük, tálalás előtt megszórjuk porrá őrőlt eritrittel. Esetleg kínálhatunk hozzá tejszínhabot és epret. 

Bevásárlólista/hozzávalók

a piskótatekercshez

-6 tojás
-6 evőkanál eritrit
-6 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

a krémhez

-2,5 dl habtejszín
-2 evőkanál eritrit 
-1 teáskanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 
-1 cs habfixáló
-25 dkg friss eper

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.