Ha valami gyors édességre vágyunk, elő a piskótatekerccsel. Bármivel tölthetjük, most tejszínhabbal és eperrel.
Elkészítés módja Az egész tojásokat nagyon habosra keverjük az eritrittel, majd a tojásos keverékhez óvatosan hozzáforgatjuk a lisztkeveréket. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 C fokon 10-12 perc alatt készre sütjük.Ha megsült lehúzzuk róla a sütőpapírt és még melegen feltekerjük a piskótát a sütőpapírral együtt, nehogy egymáshoz ragadjon a piskóta tészta. Ha kihűlt a piskóta kiterítjük és rákenjünk a felvert tejszínhabot, amit az édesítőkkel és a habfixálóval kevertünk el. Végül a megmosott tetszés szerint apróra vágott friss eperrel szórjuk meg és feltekerjük. Egy órára a hűtőben pihentetjük, tálalás előtt megszórjuk porrá őrőlt eritrittel. Esetleg kínálhatunk hozzá tejszínhabot és epret. Bevásárlólista/hozzávalók a piskótatekercshez -6 tojás -6 evőkanál eritrit -6 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez a krémhez -2,5 dl habtejszín -2 evőkanál eritrit -1 teáskanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő -1 cs habfixáló -25 dkg friss eper |