Karácsonyi aprósüteménynek szépek, nagyon finomak és mutatósak a fahéjas csillagok.
Elkészítés módja
A csillagokhoz gyúrjuk össze a hozzávalókat és tegyük a hűtőbe 1-2 órára. Ha kicsit ragacsos lenne, akkor tegyünk még hozzá egy kis darált mandulát. Ezután folpack között nyújtsuk ki körülbelül 1cm-es vastagságúra és szaggassuk ki a csillagokat. A lényeg, hogy ne legyen túl vékony. A glazúrhoz a tojásfehérjéhez adjuk hozzá több adagban a nyírfaporcukrot és keverjük fényes habbá. Kenjük meg a kiszaggatott csillagokat a glazúrral és sütőpapírral bélelt tepsiben süssük 150-160C-on alsó-flső sütés kb. 10-12 percig. A lényeg hogy inkább csak szárítsuk a csillagokat, nehogy megpiruljanak. Akkor jó, ha szép fehér marad rajtuk a glazur. Sütés után még szárítsuk egy kicsit és utána csomagoljuk, hogy a glazur ne ragadjon.
Bevásárlólista/hozzávalók
-30 dkg darált mandula (héjas)
-10 dkg nyírfaporcukor/porrá őrőlt eritrit
-5 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-2 teáskanál fahéj
-2 tojásfehérje
a glazúrhoz
-1 tojásfehérje
-8,5 dkg nyírfaporcukor/porrá őrőlt eritrit