Fánk golyók Zelleitündi módra

Pizza tésztából készítjük ezeket a gyönyörű kis fánk golyócskákat. Ha van maradék pizza tésztánk, akkor a végén kisüthetjük golyók formájában, megszórjuk porrá őrőlt eritrittel és már készen is vannak a mennyei fánkok. 100g pizza tésztában 27,1 g CH van.

Elkészítés módja

A lisztet dagasztógépbe tesszük az élesztővel elmorzsoljuk, sóval és a fruktózzal összekeverjük, majd a langyos vizet is hozzáadjuk. Jól kidolgozzuk, aztán az olívaolajat is hozzácsorgatjuk, és tovább dagasztjuk. Minimum fél órát kelesztjük, de ideálisabb az 1 óra pihentetés. Olajat forrósítunk egy serpenyőben, majd a megkelt tésztából pin pong labda nagyságú darabokat formázunk és a forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, majd porrá őrőlt eritrittel megszórjukés és már fogyaszthatjuk is. Esetleg csokiszósszal tálaljuk. 

Hozzávalók/bevásárlólista

a tésztához

-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelttésztákhoz/süteményekhez 
-kb. 2 dl langyos víz-fél teáskanál himalája só 
-1,5 dkg friss élesztő
-1 csipet fruktóz az élesztőgombák beindításához, ha nem fér bele a diétánkba elhagyható
-1 evőkanál olívaolaj a tálaláshoz porrá őrőlt eritrit, vagy olvasztott cukormentes étcsokoládé

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.