Izgalmas fehércsokoládés túrótorta savanykás erdei gyümölcsökkel párosítva.
Elkészítés módja
Először a piskótát készítjük el. A tojásokat az eritrittel habosra keverjük, majd hozzáadjuk az amarettot és a lisztkeveréket. 18 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. 180 C fokon 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük. Míg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet. A tejet felforraljuk, majd felolvasztjuk benne a fehércsokoládét, kicsit kihűtjük. A túrót krémesre keverjük az édesítővel és a vanília kivonattal, majd két részletben hozzáadjuk a fehércsokis tejet és homogénre keverjük. A piskótalapot kivesszük a tortaformából, lehúzzuk róla a sütőpapírt és visszatesszük a tortaformába. Rásimítjuk a túrókrémet és a hűtőbe tesszük kb. 1 órára, míg megdermed. Kivesszük a hűtőből, óvatosan körbevágjuk a tortát és egy tálra helyezzük. Kidíszítjük a gyümölcsökkel és tálalhatjuk is.
Bevásárlólista/hozzávalók
a piskótához
-2 tojás
-2 evőkanál eritrit
-2 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-1 teáskanál amaretto likőr
a túróréteghez
-25 dkg házi túró
-7,5 dkg cukormentes fehércsokoládé
-0,75 dl tej
-1 teáskanál vanília kivonat
-1 evőkanál 1:4 édesítő
a díszítéshez
-ribizli
-szeder
-áfonya