Fehércsokoládés túrótorta Zelleitündi módra

   

Izgalmas fehércsokoládés túrótorta savanykás erdei gyümölcsökkel párosítva.

Elkészítés módja

Először a piskótát készítjük el. A tojásokat az eritrittel habosra keverjük, majd hozzáadjuk az amarettot és a lisztkeveréket. 18 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. 180 C fokon 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük. Míg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet. A tejet felforraljuk, majd felolvasztjuk benne a fehércsokoládét, kicsit kihűtjük. A túrót krémesre keverjük az édesítővel és a vanília kivonattal, majd két részletben hozzáadjuk a fehércsokis tejet és homogénre keverjük. A piskótalapot kivesszük a tortaformából, lehúzzuk róla a sütőpapírt és visszatesszük a tortaformába. Rásimítjuk a túrókrémet és a hűtőbe tesszük kb. 1 órára, míg megdermed. Kivesszük a hűtőből, óvatosan körbevágjuk a tortát és egy tálra helyezzük. Kidíszítjük a gyümölcsökkel és tálalhatjuk is.

Bevásárlólista/hozzávalók

a piskótához

-2 tojás

-2 evőkanál eritrit

-2 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-1 teáskanál amaretto likőr

a túróréteghez

-25 dkg házi túró

-7,5 dkg cukormentes fehércsokoládé

-0,75 dl tej

-1 teáskanál vanília kivonat

-1 evőkanál 1:4 édesítő

a díszítéshez

-ribizli

-szeder

-áfonya

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük