Feketeerdő torta Zelleitündi módra

   

Születésnapra készítettem ezt a gyönyörű tortát, ami habkönnyű kissé savanykás, csokoládés mennyország. Természetesen cukormentes és szénhidrátcsökkentett.

Elkészítés módja

3 db piskótalapot készítünk. 2 db tojást, két evőkanál eritritollal habosra keverünk, majd összekeverjük a 2 evőkanál lisztkeveréket egy evőkanál kakaóporral és az egy teáskanál szódabikarbónával, és óvatosan hozzákeverjük a habos tojásos keverékhez. Sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába simítjuk, és 180 C fokos sütőben 10 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha megsült óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, és rácsra tesszük kihűlni. Ugyanígy még két piskótalapot sütünk. Közben a meggyet a levével együtt és az eritritollal feltesszük főni. Ha felforrt, akkor elkeverjük a keményítőt egy kis hideg vízzel, majd a meggyhez adjuk, besűrítjük vele, és félretesszük hűlni. A piskóták széleiből levágunk körbe kb. 1 cm-t egy állítható tortagyűrűvel, hogy teljesen egyenletes tortát kapjunk. Tortapapírra vagy tortatálra helyezzük az alsó piskótánkat és megkenjük a meggyszósz felével. A tejszínt habbá verjük, a vaníliaőrleményt és az eritritolt is hozzáadjuk, végül a habfixálót. Egyharmadát a piskótára kenjük, majd jöhet a következő piskótalap, rá a meggyszósz másik fele, a tejszínhab és végül a torta teteje a harmadik piskótalap. Szépen befedjük a maradék tejszínhabbal. Habzsákba teszünk egy kicsit a tejszínhabból és azzal díszítjük. Valamint az étcsokoládét felolvasztjuk és egy tepsi hátuljára kenjük 1 mm vékonyan. Ha megdermedt egy késsel vagy spatulával forgácsokat készítünk belőle, amivel tetszés szerint díszítjük a tortánkat. A végén meggydarabokkal koronázzuk meg. Pár órára a hűtőbe tesszük és fogyaszthatjuk. 

Bevásárlólista/hozzávalók

a piskótához

-6 tojás

-6 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-3 evőkanál holland kakaópor

-6 evőkanál eritritol

-3 teáskanál szódabikarbóna

a krémhez

-60 dkg magozott meggy (fagyasztott)

-1 evőkanál étkezési keményítő

-2 evőkanál rum

-10 dkg eritritol

-6 dl házi tejszín

-vaníliőrlemény

-5 dkg eritritol porrá őrőlve

-3 cs habfixáló

-10 dkg 70 %-os étcsokoládé

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük