Fenyőmagos eper torta Zelleitündi módra

   

Egyszerűen nagyszerű ez az eper torta. Szeretem a keverem, kavarom süteményeket.

Elkészítés módja

Kimérjük a hozzávalókat. A puha vajat az édesítőkkel habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, amivel szintén elkeverjük. Jöhet a csipet só a vaníliaőrlemény és a citrom reszelt héja és leve. A lisztet kimérjük, hozzáadjuk a sütőport majd a vajas masszával elkeverjük. Sütőpapírral bélelt 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk, az epreket megmossuk negyedekbe vágjuk és a tetejére helyezzük. Megszórjuk a fenyőmaggal és 160 C fokos sütőben 45-60 perc alatt tűpróbáig sütjük. Tejszínhabbal és friss eperrel tálaljuk

Bevásárlólista/hozzávalók

-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

-20 dkg vaj

-10 dkg eritrit 

-2 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-fél citrom reszelt héja és leve

-4 tojás

-1 kávéskanál vaníliaőrlemény

-1 cs sütőpor

-1 csipet só

-75 dkg eper

-7 dkg fenyőmag

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük