Egyszerűen nagyszerű ez az eper torta. Szeretem a keverem, kavarom süteményeket.
Elkészítés módja
Kimérjük a hozzávalókat. A puha vajat az édesítőkkel habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, amivel szintén elkeverjük. Jöhet a csipet só a vaníliaőrlemény és a citrom reszelt héja és leve. A lisztet kimérjük, hozzáadjuk a sütőport majd a vajas masszával elkeverjük. Sütőpapírral bélelt 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk, az epreket megmossuk negyedekbe vágjuk és a tetejére helyezzük. Megszórjuk a fenyőmaggal és 160 C fokos sütőben 45-60 perc alatt tűpróbáig sütjük. Tejszínhabbal és friss eperrel tálaljuk
Bevásárlólista/hozzávalók
-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-20 dkg vaj
-10 dkg eritrit
-2 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-fél citrom reszelt héja és leve
-4 tojás
-1 kávéskanál vaníliaőrlemény
-1 cs sütőpor
-1 csipet só
-75 dkg eper
-7 dkg fenyőmag