Fordított almatorta Zelleitündi módra

Mennyei kevert tésztás almatorta fordítva sütve.

Elkészítés módja

22 cm átmérőjű sütőbe is tehető teflon serpenyőben felforrósítjuk a cukormentes baracklekvárt, amiben a megtisztított cikkekre vágott almát pár perc alatt megfuttatjuk, majd levesszük a tűzről. A tésztát elkészítjük. A tojásokat az eritrittel habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, vaníliaőrleményt, rumot, fahéjat, csipet sót és a citrom reszelt héját és levét. A lisztkeveréket és a darált mandulát a sütőporral elkeverjük, és a tojásos keverékhez adjuk, homogén masszává keverjük, a serpenyőbe kanalazzuk és elsimítjuk a tésztát, amiben korábban az almákat megfuttattuk a baracklekváron. 180 C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha kivettük a sütőből pár percig állni hagyjuk, majd kiborítjuk felszeleteljük és tálaljuk.  

Bevásárlólista/hozzávalók

-2 alma
-4 evőkanál cukormentes házi baracklekvár
-2 tojás
-7 dkg eritrit
-6 dkg olvasztott vaj/bio margarin/kókuszolaj
-késhegynyi vaníliaőrlemény
-fél teáskanál őrőlt fahéj
-fél citrom reszelt héja, leve
-csipet só
-1 teáskanál sütőpor
-2 teáskanál rum
-9 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-4 dkg darált mandula

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.