Mennyei kevert tésztás almatorta fordítva sütve.
Elkészítés módja 22 cm átmérőjű sütőbe is tehető teflon serpenyőben felforrósítjuk a cukormentes baracklekvárt, amiben a megtisztított cikkekre vágott almát pár perc alatt megfuttatjuk, majd levesszük a tűzről. A tésztát elkészítjük. A tojásokat az eritrittel habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, vaníliaőrleményt, rumot, fahéjat, csipet sót és a citrom reszelt héját és levét. A lisztkeveréket és a darált mandulát a sütőporral elkeverjük, és a tojásos keverékhez adjuk, homogén masszává keverjük, a serpenyőbe kanalazzuk és elsimítjuk a tésztát, amiben korábban az almákat megfuttattuk a baracklekváron. 180 C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha kivettük a sütőből pár percig állni hagyjuk, majd kiborítjuk felszeleteljük és tálaljuk. Bevásárlólista/hozzávalók -2 alma -4 evőkanál cukormentes házi baracklekvár -2 tojás -7 dkg eritrit -6 dkg olvasztott vaj/bio margarin/kókuszolaj -késhegynyi vaníliaőrlemény -fél teáskanál őrőlt fahéj -fél citrom reszelt héja, leve -csipet só -1 teáskanál sütőpor -2 teáskanál rum -9 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez -4 dkg darált mandula |