Belül olvadós cukormentes és liszt nélküli csokoládé torta. Vízfürdőben készül.
Elkészítés módja Az étcsokoládét a vajjal vízgőz felett összeolvasztjuk. A tojásokat az eritrittel nagyon habosra keverjük és hozzáadjuk a narancslikőrt is. A cukros tojáshoz óvatosan hozzáforgatjuk a az olvasztott vajas csokoládét. Sütőpapírral bélelt 22 cm-es kapcsos tortaformában, vízgőzben sütjük ( a tepsibe ujjnyi vastag forró vizet teszünk és abba helyezzük a becsomagolt tortaformát) 180 C fokon 30 percig. A tortaformát először folpackba majd alufóliába tekerjük, hogy a víz ne szivárogjon be a tortaformába. A csokiöntettel, meggyszósszal, málnával vagy más gyümölcsökkel és tejszínhabbal tálaljuk. Esetleg eririt porral meghintjük. A csokiöntethez a hozzávalókat összeforraljuk és kész. Bevásárlólista/hozzávalók -25 dkg 60-70 %-os étcsokoládé cukormentes -25 dkg vaj -10 dkg eritrit -5 cl narancslikőr -5 tojás csokiöntethez: -1 dl víz -5 dkg eritrit -5 dkg holland kakaópor |