Francia csokoládétorta Zelleitündi módra

Belül olvadós cukormentes és liszt nélküli csokoládé torta. Vízfürdőben készül.

Elkészítés módja

Az étcsokoládét a vajjal vízgőz felett összeolvasztjuk. A tojásokat az eritrittel nagyon habosra keverjük és hozzáadjuk a narancslikőrt is. A cukros tojáshoz óvatosan hozzáforgatjuk a az olvasztott vajas csokoládét. Sütőpapírral bélelt 22 cm-es kapcsos tortaformában, vízgőzben sütjük ( a tepsibe ujjnyi vastag forró vizet teszünk és abba helyezzük a becsomagolt tortaformát) 180 C fokon 30 percig. A tortaformát először folpackba majd alufóliába tekerjük, hogy a víz ne szivárogjon be a tortaformába. A csokiöntettel, meggyszósszal, málnával vagy más gyümölcsökkel és tejszínhabbal tálaljuk. Esetleg eririt porral meghintjük. A csokiöntethez a hozzávalókat összeforraljuk és kész. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-25 dkg 60-70 %-os étcsokoládé cukormentes
-25 dkg vaj
-10 dkg eritrit
-5 cl narancslikőr
-5 tojás

csokiöntethez:
-1 dl víz
-5 dkg eritrit
-5 dkg holland kakaópor

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.